Les aventures de la Laura i en Joan

La Direcció General de Recerca (DGR) publica regularment des del 2007 una col•lecció de contes que tenen la recerca com a element principal de la seva trama. La Laura i en Joan en són els seus protagonistes i fan servir els seus poders màgics per ajudar personal investigador de diferents àmbits científics. És una activitat que permet als dos infants aprendre i divertir-se alhora.

Amb aquesta col•lecció de narrativa infantil, la DGR pretén donar a conèixer la recerca que es desenvolupa a Catalunya, divulgar-ne la seva funció social i fomentar les vocacions científiques entre els més petits. A més, aquests contes afavoreixen l’adquisició de valors com la coeducació, el respecte, la intergeneracionalitat, els bons hàbits alimentaris o l’ús de transports sostenibles.

Els contes de La Laura i en Joan es poden trobar a tots els centres de primària, biblioteques públiques i aules hospitalàries de Catalunya. A banda de poder descarregar els contes en format PDF o multimèdia, es pot accedir a dues guies didàctiques que proposen diversos exercicis que el personal educador pot realitzar amb l’alumnat.

Us deixem, com a mostra, el primer conte. Us podeu descarregar tota la col.lecció des d’aquest enllaç.

El projecte també compta amb una guia didàctica interactiva i amb exercicis per a treballar els continguts dels contes.
Els vostres alumnes es podran endinsar en el mètode científic explicat d’una manera amena i entenedora.

Cliqueu a sobre la imatge, per tal d’accedir a les activitats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *