EL FRANCOLÍ

riu

el-nostre-treball-diarientver

ENTORN VERD

Cada any fem una sortida al riu Francolí en el seu tram del Pont de Goi per fer l’estudi de l’estat de riu. Aquest estudi de l’Entorn Verd i que organitza la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls, ha estat coordinat per l’empresa mediambiental Estepa blanca, millores del medi ambient SCCL. Els alumnes fem de naturalistes i amb l’ajuda didàctica de monitors, analitzem la presència de macroinvertebrats bioindicadors (petits animals indicatius de la qualitat de l’aigua) i avaluem l’estat de la vegetació i del bosc de ribera, per determinar finalment quin és l’estat ecològic actual de l’ecosistema.

ESTUDI D’UN TRAM DEL RIU FRANCOLÍ EL 2011

RESULTAT FINAL: 5’5 (LLEUGERAMENT CONTAMINAT), millor que el curs anterior, tot i que cal tenir en compte que el punt d’estudi és una mica abans del pont i els dos cursos anteriors va ser després del pont i dels col·lectors que s’hi aboquen.

Les espècies vegetals que hem col·laborat a plantar han estat: el tamariu, el freixa, l’aladern i l’àlber, típics del bosc de ribera.

ESTUDI D’UN TRAM DEL RIU FRANCOLÍ EL 2010

PROJECTE RIUS

El primer que varem fer per arribar al punt de trobada, el Pont de Goi, va ser el recorregut de Picamoixons cap La Plana i d’allí, vorejant el riu i utilitzant les passarel·les que ens han preparat des del Consell Comarcal de l’Alt Camp, arribar fins el Pont de Goi

RESULTAT FINAL: 4’5 (LLEUGERAMENT CONTAMINAT), exactament igual que el curs anterior.

RECUPERACIÓ DE L’ENTORN DEL BOSC DE RIBERA

l final de l’activitat, plantem un àlber, una espècie autòctona pròpia del bosc de ribera, tot contribuint així al manteniment d’aquesta vegetació pròpia de les vores dels rius.

ESTUDI D’UN TRAM DEL RIU FRANCOLÍ EL 2009

PONT DE GOI

RESULTAT FINAL: 4’5 (LLEUGERAMENT CONTAMINAT)

ESTUDI D’UN TRAM DEL RIU FRANCOLÍ EL 2008

Hem fet una sortida al torrent de les Guixeres per fer l’estudi del tram que passa per Picamoixons. El torrent, tot i haver començat la primavera, està gairebé sec i l’aigua molt bruta i amb una olor molt desagradable.
Hem trobat algun cuc rosat molt petit, aranyes i un cranc americà que estava mig mort.
L’Antoni ens ha fet fer 5 grups i ens ha repartit el material que necessitàvem per fer l’estudi (plàteres, colador, safates, culleres, lupes…)

Després de l’estudi no gaire satisfactori del torrent de les Guixeres i esperant una bona pluja primaveral que millori l’estat de les nostres aigües, hem anat a plantar un Populus alba, és a dir, un àlber prop del torrent.

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>