RACONS DE LLENGUA

Els nens i nenes de P4 i P5 treballem l’expressió oral i l’expressió escrita amb dos racons: “el racó de la frase” i el “racó de les dites i poemes“.

Al primer racó fem servir la PDI. Amb les primeres nevades, tot i que encara som a la tardor, aprofitem per realitzar activitats i treballar, a més a més del vocabulari de tardor, també vocabulari d’hivern i de Nadal.

Al segon racó, els nens i nenes han gravat àudios per practicar l’expressió oral i treballar vocabulari. Aquí us deixem dos àudios per poder escoltar-los!

Dites de tardor:

Setembre, Setembre se’n duu els ponts o eixuga les fonts.

Octubre, El bolet i el moixernó, de l’octubre és el millor.

Novembre, De novembre enllà, agafa la manta i no la deixis estar!

 

Poema nadalenc: El pessebre

EL PESSEBRE

Jo tinc un pessebre

petit i lluent

de suro i de molsa

tot blanc de tants bens.

 

Figures i cases

d’argila i paper

corrals amb gallines

dos bous i un pagès.

 

Tres dones que renten

amb l’aigua d’un rec

una altra que fila

i un vell que té fred.

 

Jo tinc un pessebre

bonic com cap més.

 

Ramon Muntanyola

 

FEM ACTIVITATS!

ELS ÉSSERS VIUS

Us presentem el nostre racó de les plantes! Els nens de P4 i P5 estem estudiant els éssers vius. A més de les persones hi ha altres éssers vius: els animals i les plantes. Al nostre racó plantarem llenties i veurem cada dia com es desenvolupa la nostra planta. Hem decorat amb mans de molts colors perquè, com ja sabem, les flors poden ser de molts colors!

Racó de les plantes a l’aula de P4 i P5.

Us presentem el nostre racó de les plantes! Els nens de P4 i P5 estem estudiant els éssers vius. A més de les persones hi ha altres éssers vius: els animals i les plantes. Al nostre racó plantarem llenties i veurem cada dia com es desenvolupa la nostra planta.
Hem decorat amb mans de molts colors perquè, com ja sabem, les flors poden ser de molts colors!

Presentació i benvinguda als pares i mares.

Bones! Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Els nens i nenes de P4 i P5 som els participants d’aquesta aventura.

La finalitat d’aquest bloc és fer-vos partícips del nostre aprenentatge i que vegeu des de la nostra perspectiva, amb ulls de nen, com anem descobrint el món i tot el que hi ha en ell. Presentarem activitats, fotos, vídeos, lectures recomanades per ampliar coneixements, etc. En definitiva us mostrarem tot allò que es realitzarà al llarg de tot el curs.

Els pares i mares esteu convidats a formar part d’aquesta experiència amb les vostres opinions i propostes. Esperem que us agradi i que gaudiu com nosaltres!