LA CACAOLAT

Hola Famílies! Som la Carlota, el Xavi, l’Àfrica, la Mireia, el Lluís i l’Hugo de 4t B, els Camagrocs.

Us explicarem, amb aquesta notícia, l’elaboració del Cacaolat.

El dimecres 28 de novembre de 2018, els nens i les nenes de 4t vam fer una sortida a la Fàbrica de la Cacaolat. La fàbrica es troba a Santa Coloma de Gramenet, a la comarca del Barcelonès.

Vam fer una visita guiada amb la Laura, la guia de la Cacaolat.

El procés d’elaboració del Cacolat és el següent:

  • Recollir el cacau. En aquest cas, el cacau prové de Guinea Equatorial (Àfrica)
  • Tustar el cacau.
  • Moldre el cacau.
  • Agreguem la llet. En aquest cas, la llet ve de les granges catalanes. Utilitzen la llet Letona.
  • Hem de bullir la llet pet treure els microbis.
  • Afegim vainilla perquè no es quedi el gust amarg del cacau.
  • Les ampolles de vidre les reutilitzen dels bars.
  • Les ampolles de plàstic són petites, quan les inflen amb aire calent es fa la forma normal de l’ampolla.
  • Hi ha dos tipus de taps, a les ampolles de vidre posen els de ferro i a les de plàstic els de plàstic.

Podeu veure unes fotografies de la sortida clicant AQUÍ

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LA CACAOLAT

  1. Toñy diu:

    fan cara que aquesta excursió els ha agradat molt!!…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *