EL MUSEU JOAN ABELLÓ DE MOLLET DEL VALLÈS S’INSCRIU AL REGISTRE DE MUSEUS DE CATALUNYA

El Museu Joan Abelló va ser creat al 2002, però no va ser fins fa poc que es va seguir tot un procés de col·laboració entre la Fundació Joan Abelló i el Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, per tal d’adaptar-lo als requeriments tècnics i legals que permeten que una institució com aquesta pugui ser considerada oficialment com a museu, i després que la Junta de Museus de Catalunya informés favorablement la seva inscripció al registre esmentat.

 

El Museu Joan Abelló està ubicat en un edifici modernista, construït al 1908 i reformat als anys noranta del segle passat. Es va inaugurar el 29 de març de 1999, i conté una part dels fons de la Fundació Joan Abelló. El museu s’estructura en tres plantes i un soterrani. La primera i la segona acullen la col·lecció permanent, mentre que la planta baixa es destina a exposicions temporals i a L’Aparador. El soterrani es dedica a cursos, conferències i petites exposicions, i s’hi projecta un audiovisual sobre Joan Abelló. Al costat del museu s’hi troba la Casa del Pintor, on va néixer l’artista.

 

La col·lecció permanent del museu presenta una selecció de pintures i escultures que permeten fer un recorregut per la història de l’art des de finals del segle XVIII fins als anys setanta del segle XX, principalment a través dels artistes catalans. A la segona planta, s’hi presenta una selecció permanent de l’obra de Joan Abelló (1922-2008).

Informació de:  http://www20.gencat.cat/

Quant a cprats23

Postgrau en Formació de Professors de Català per a Adults a la UB Títol d'Aptitud Pedagògica a la UAB Llicenciada en Filologia Catalana per la UdL
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *