NEOLOGISMES

Recordeu què és un neologisme? segur que amb una mica de memòria i anàlisi etimològica direu:  ah sí! ens ho va explicar la plasta de la Ció. Si no ho recordeu, podeu mirar-ho al diccionari que teniu enllaçat a la columna de la dreta, a la llista de diccionaris.

Bé doncs, parlant de neologismes, ahir va fer un mes, és a dir el dia 19 del mes passat, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) núm. 5332 va fer públics els aproximadament 150 nous termes que el Consell Supervisor del TERMCAT va anar normalitzant durant els últims quatre mesos del 2008.

Moltes d’aquestes paraules, com no podia ser d’una altra manera, corresponen al camp lèxic dels vídeojocs (p.ex. enemic final, en anglès boss o joc d’habilitat mental), però també se n’han normalitzat d’altres que pertanyen als àmbits de la indústria, de les ciències de la salut, de l’automoció, de la documentació, d’Internet (apunt per post), etc.

Si teniu la necessitat d’avançar en l’aprenentatge i l’ús correcte de la llengua o bé si  simplement sou curiosos, podeu consultar tots aquests termes a través de la Neoloteca del web del TERMCAT.

neoloteca_nova.gif

Quant a cprats23

Postgrau en Formació de Professors de Català per a Adults a la UB Títol d'Aptitud Pedagògica a la UAB Llicenciada en Filologia Catalana per la UdL
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *