VISITEM UNA COOPERATIVA: LOLIVERA, CAN CALOPA

“EcoCrafters” Cooperativa Escolar de 5è A  ,  “Ments Divertides”  Cooperativa Escolar de 5è B i  “Els Craftmenuts” Cooperativa Escolar de 5è C hem anat a Can Calopa,  a visitar la seva  cooperativa :“L’Olivera””.

És una cooperativa de treball i d’iniciativa social que cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis ecològics incorporant persones amb dificultats en tot el procés, posant les seves capacitats al servei d’un projecte comú.

Des del 2010 estan a la masia Can Calopa de Dalt, a Collserola, cultivant l’única vinya que hi ha al municipi de Barcelona i elaborant el Vinyes de Barcelona, l’únic vi de la ciutat.

Ho fan, replicant el model que L’Olivera té a Vallbona de les Monges, a Lleida, on va néixer el projecte l’any 1974. Des dels seus inicis, l’eix social està en el nucli del projecte productiu, una experiència d’agricultura social que genera oportunitats d’inclusió social per a joves amb necessitats especials i que reivindica l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.

Ens ho hem passat molt bé!

Aquest article s'ha publicat dins de 06. VISITA A UNA COOPERATIVA, PROJECTE CUEME i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *