ENQUESTES DE MERCAT EN MARXA!

0

La setmana passada les cooperatives de 5è A Missió Cooperativa i de 5èB  Tots som un vam preparar les nostres  enquestes de mercat amb la informació dels nostres prototips i  amb l’objectiu de tenir dades més concretes en quant a la seva repercussió en el mercat que, com a cloenda del projecte, haurem de preparar.
Vam passar les enquestes a les famílies, amics….etc . Ara recollirem tota aquesta informació per començar ja a comprar els materials i iniciar la producció!
Continuem treballant!

ELS NOSTRES PROTOTIPS

0

Les Cooperatives Escolars  “Missió Cooperativa”  de 5è A i “Tots som un”de 5è B ja tenim enllestits els nostres prototips!

A més  ja ens hem reunit també en assemblea per escollir entre tots i totes els prototips que creiem i esperem , tinguin més èxit a l’hora d’obtenir beneficis amb la seva venda.

Aviat ens posarem en marxa i començarem a pensar quins materials necessitarem per elaborar-los. Haurem de calcular també   molt bé el seu cost!

Continuem treballant amb il·lusió!

ANEM A RECOLLIR EL CIF A L’AJUNTAMENT!!

0

Els Equips Directius “Missió Cooperativa” Cooperativa Escolar de 5è A i “Tots som un”Cooperativa Escolar de 5è B han anat a recollir el CIF a l’Ajuntament!

Endavant les Cooperatives Escolars!

VISITEM LA COOPERATIVA ” LA FAGEDA”

0

El passat 10 de gener els grups de 5è A i B  vam tenir l’oportunitat de visitar la cooperativa “La Fageda”, sortida que està relacionada amb el nostre projecte CUEME d’enguany.

Ens van explicar que “La Fageda” és una societat cooperativa catalana del sector alimentari creada al 1982 per un matrimoni de la zona de la Garrotxa. Té la seva seu a la Fageda d’en Jordà, al municipi de Sta Pau, situat al centre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El més interessant i que més ens va cridar l’atenció (ja que va ser un projecte pioner en aquest sentit) va ser quan ens van explicar que la finalitat de la cooperativa és la integració social de persones de la comarca que tenen discapacitat intel.lectual o trastorns mentals, i actualment donen feina a a prop de 300 persones, entre treballadors i persones ocupades.

A més a més vam gaudir molt veient de prop i aprenent tots els diferents processos pels quals van passant les matèries primeres (llet, gerds, maduixes…) fins a convertir-se en productes el.laborats com iogurts, gelats, melmelades…etc.

Va ser una experiència molt enriquidora gràcies al fet de poder veure-ho de prop, ja que vam tocar les vaques, vam veure tota la maquinària de la fàbrica i fins i tot….ens vam menjar un iogurt!

ANEM A L’AJUNTAMENT!

0

 

Avui divendres, “ Missió Cooperativa” Cooperativa Escolar de 5è A i “Tots som un” Cooperativa Escolar de 5è B  hem anat a l’Ajuntament de Begues per sol.licitar el reconeixement de la cooperativa amb el CIF.

 

Ens han rebut l’alcadessa Mercè Esteve , la regidora  d’Educació Laura Granados i  el regidor  de Comerç Jordi Montaña.

 

 

Moltes gràcies per la rebuda!

PENSEM I DISSENYEM EL LOGO DE LA NOSTRA COOPERATIVA ESCOLAR!

0

Un cop hem tingut el nom de la Cooperativa Escolar, toca pensar i dissenyar  la nostra imatge corporativa.

Divendres passat va venir a l’Escola, l’ÀLex Requena, pare de l’escola i Dissenyador Gràfic a fer-nos un taller. 

Li vam ensenyar els nostres esbossos i amb el seu ajut, els vàrem millorar !!

Aquesta setmana ja hem votat entre tots els dissenys i ja tenim el Logo de Missió Cooperativa de 5èA  i Tots som un de 5èB !

 

LES NOSTRES COOPERATIVES ESCOLARS!

0

Ja les tenim aquí!

Ja hem fet els primers passos per crear les nostres  dues cooperatives de 5è! Hem creat els equips de treball o departaments, l’Equip Directiu..

També hem escollit el nom de cada cooperativa! Després d’una pluja  de noms han vingut les votacions! Li hem donat força feina al secretari o secretària ja que havia d’anar anotant el recompte de vots!

Els noms  més votats han estat:

Missió Cooperativa” Cooperativa Escolar de 5è A i “Tots som un” Cooperativa Escolar de 5è B. 

BENVINGUT PROJECTE CUEME: LES COOPERATIVES ESCOLARS!!

0

Aquest curs els grups de 5è A i B  de primària de l’Escola Sant Cristòfor  hem arrencat un nou  Projecte  CUEME (Cultura Emprenedora a l’escola), amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Begues.

Aquest projecte el realitzarem durant tot el curs: constitució de la cooperativa, nom i imatge corporativa, finançament, producció, venda i resultats.

L’objectiu és treballar en equip de forma cooperativa. Les iniciatives i les habilitats de tothom, prendre decisions, planificar i organitzar-nos amb la màxima eficiència, motivació i perseverança seran les eines claus per tirar endavant el projecte!

Ja hem fet la publicitat!

0

Hola a tothom,

Ja hem fet la publicitat de les nostres cooperatives.

Primer de tot, ens vam formar assistint a una xerrada sobre publicitat i màrketing. Ens van ensenyar diferents maneres d’etiquetar un producte segons el client a qui va destinat. També, ens van mostrar alguns mitjans de comunicació on podríem fer publicitat dels nostres productes.

Així doncs, hem fet flyers, pancartes i pòsters que hem penjat en diferents espais de l’escola i de Begues, i hem anat a la ràdio de Begues a fer una entrevista.

Podeu escoltar l’entrevista al següent enllaç: http://bit.ly/RBBeguesViu57

Aquí podeu veure els nostres pòsters publicitaris de les tres cooperatives escolars de Begues:

Esteu convidats al mercat solidari de les nostres cooperatives el proper dilluns 21 de 9 a 13 al passeig de l’església de Begues.

No us ho perdeu!

Ja portem 2 mesos de producció!

0

Hola a tothom,

Durant el mes de març i abril hem fet la producció dels diferents prototips que vam escollir. Ja estan gairebé tots acabats.

Els productes són artesanals i fets a mà per tots nosaltres.

La cooperativa escolar 21 Crazy Children hem produït els imants de fang, els clauers de suro i els portaespelmes. Encara falta acabar les polseres i veurem si ens dona temps de fer algun de sorpresa.

La cooperativa escolar Les 22 estrelles hem produït imans imants, clauers i cors decoratius.

La cooperativa escolar Cristofitats hem produït ous antiestres, marcs de fotografies, polseres de la sort, clauers i un punt de llibre.

Desitgem que us agradin molt, ja que ho hem fet amb molta il·lusió i entusiasme.

Adéu.

Go to Top