1ª SESSIÓ AMB L’EUGÈNIA GONZÁLEZ del Celler D’Espectacles

Dins l’activitat del contacontes que  preparen l’alumnat de 3r C d’ESO i de l’aula UEC, es va fer una sessió de treball amb l’Eugènia Gonzàlez del Celler d’Espectacles. La sesió va tenir lloc el dia 16 de Febrer de les 11:15 a les 13:05.

 

En ella, es van comentar aspectes relatius a la presència i postura corporal que cal adoptar quan som davant d’un grup i pretenem captar la seva atenció i comunicar.

També es va parlar de l’expressió vocal: entonació i emissió del so.

L’explicació va ser molt vivencial. A traves d’explicacions, exemples pràctics, activitats, i exercicis es va introduir a l’alumnat en el camp de la dramatització.

L’Eugènia explicava amb paraules i exemples tot fent notar què havia fet, si era adequat, com es podia fer i expressar d’altres maneres. Per expressar i cridar l’atenció, la postura corporal ha de ser activa, veure com varia el missatge segons l’entonació o actitud, com recolzar amb gestos. Els alumnes participaven aportant idees i propostes.

També van fer exercicis per preparar la veu, per despertar l’aparell fonador, per tal que l’articulació sigui clara i el volum adequat.

La sessió va ser força interactiva i molts alumnes van participar  i es van  implicar força activament en la sessió.

 

L’alumnat comenta la sessió:

La primera hora va ser difícil. L’Eugènia,  del Celler d’espectacles, ens preguntava constantment, nosaltres estàvem tallats i una mica aturats. La segona hora vàrem fer uns exercicis d’escalfament de la veu… a alguns ens varen semblar infantils i estranys i a d’altres els varen agradar…

A la propera classe parlant amb l’Eugènia, la profe de catellà, ens va dir que havíem de valorar aquesta oportunitat com una experiencia única, no gaires alumnes del centre tenien l’oportunitat de fer un contacontes per a l’alumnat del col·legi públic i ho havíem de gaudir com el que era, una experiència especial, i  que havíem de tenir clar que no erem actors i que probablement cap de nosaltres es dedicaria al teatre, per tant es tractava de gaudir, de passar-ho bé, sense perdre de vista que ens havíem d’esforçar i  fer-ho el millor posible, però sense pressió…

A les properes sessions d’assaig vàrem aplicar els consells de l’Eugènia González i va anar molt millor…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *