ARTICLES PER PENSAR

FRANCESCO TONUCCI

CLAUDIO NARANJO: ” LA ESCUELA SE USA PARA DOMESTICAR”

Segons Claudio Naranjo, actualment, l’escola s’usa per a adoctrinar, per a reproduir la societat actual, sense cap tipus d’intenció per a evolucionar i fer un món millor.

Tan sols es té en compte la part racional i productiva de l’esser humà, deixant de banda la part emocional, afectiva i de felicitat, per suposadament tenir menys importància. D’aquesta manera eduquem persones incompletes, ja que no és té en compte la globalitat de l’esser humà.

L’instin, la curiositat, l’amor, la felicitat d’aprendre voluntàriament es van apagant a mesura que es fan repetir una i altra vegada les lliçons apreses i amb un format completament dirigit.

I en aquest sentit, el mestre, té la important tasca de fer que aquestes sensacions en les que naixem perduren en el temps. Es facin fortes i es sapiguem fer servir al llarg de la nostra vida.

En una societat, on actualment el Déu que més ens representa és el poder econòmic, el materialisme, el tenir més que l’altre i millor, es fa més important la tasca d’educar persones que sàpiguen interpretar per si soles quina és l’opció verdadera. Que entenguin que la felicitat està i roman dins u mateix i no fora.

Aquests aspectes no tenen cabuda dins d’un currículum ple d’objectius, capacitats, resultats òptims, notes finals. Així doncs, es possible que un canvi en el sistema educatiu esdevingui necessari i aquest canvi comença pels docents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *