ÀLBUM DE CROMOS I LA PREHISTÒRIA

 El dijous 6 de novembre els alumnes de 5è A i B vam anar a la Biblioteca de Sant Pau per iniciar el projecte de l’àlbum de cromos “Retalls d’història” que organitza Tot Raval. Allà ens vam trobar amb el Juan, arqueòleg, i un grups de veïns i veïnes del barri que expliquen la prehistòria amb titelles.

Per tal d’aconseguir l’àlbum ens ha calgut explicar, per correu electrònic, tot el que vam aprendre aquell dia. Aquí teniu el que hem aprés i el missatge del nostre correu:

“El Juan ens va explicar que els primers humans van viure a les coves i les pintaven com rituals per tenir sort en el moment de la caça, també agafaven petxines per pintar i decorar. Aquesta època es diu Paleolític perquè utilitzaven estris de pedra per fer foc, fletxes… Eren nòmades, aprofitaven tot el dels animals: amb la pell feien roba, amb els ossos feien agulles i eines; També menjaven la seva carn per això tenien les dents molt grans.

També ens va explicar que en el Neolític  eren sedentaris: van abandonar  les coves  per anar a viure a les cabanes, tenien animals domèstics i van descobrir l’agricultura. Vivien en tribus d’unes 25 persones.
Dels animals morts ho aprofitaven tot: Amb la pell feien roba i les taulades de les cabanes, amb els ossos feien collarets i agulles, amb els tendons feien cordes i menjaven la carn. Fabricaven llances: les puntes eren de sílex i el pal de fusta. Els pares i les mares ensenyaven tot el que sabien als seus fills i filles i ho feien parlant perquè no sabien escriure.

Al carrer Reina Amàlia s’han trobat restes d’homes del Neolític i això vol dir que aquí, al Raval, hi va viure una tribu ara fa 6.000 anys.

5è  A i B.”

 

 

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>