Tonucci i la Ciutat dels nens.

Francesco Tonucci ( Fano, 1941) també conegut amb el pseudònim “Frato“, es un pensador, psicopedagog i dibuixant italià. És autor de nombrosos llibres sobre el paper dels nens a l’ecosistema urbà i d’articles a revistes italianes i estrangeres.

Va realitzar estudis de pedagogia a la Universitat Catòlica del Sagrat Cor de Milà. Amb 28  anys va rebre una distinció en aquest camp i va començar a satiritzar la realitat de l’escola.

Va treballar com a mestre i al 1966 es va convertir en investigador de l’Institut Psicològic del Consell Nacional d’Investigació, del que més tard va presidir el Departament de Psicopedagogia, on va portar a terme un programa d’educació ambiental.

L’objectiu d’aquest programa és crear una base de dades  per als nens. Les seves investigacions es centren en el desenvolupament cognitiu dels nenes, el seu pensament, comportament i la relació entre la cognició dels nens i la metodologia educativa.

Al 1991 va portar a terme, al seu poble natal, el projecte de la Ciutat dels nens, el qual consistia en fer una ciutat el punt de referència de la qual fossin els nens. El projecte va tenir molt èxit i es va estendre a diferents punts del món.

Us animo a que feu una lectura al seu llibre.

tonucci-1la-ciudad-de-los-ninos

One thought on “Tonucci i la Ciutat dels nens.

  1. Emili

    Felicitats per iniciar un bloc. El dibuixos d’en FRATO són molt interessants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *