Participació en el taller sobre Charles Dickens

Aquest dimarts els alumnes del club de lectura van participar en un taller sobre Charles Dickens. Es va tractar d’una sessió molt interactiva, en la qual es van tractar diversos aspectes de l’obra: personatges, context històric i social, expressió oral, etc.

Va ser una activitat molt amena i enriquidora.

IMG_5707
IMG_5716

IMG_5718

IMG_5719

IMG_5720

IMG_5721

IMG_5722

IMG_5723

IMG_5724

IMG_5725

IMG_5727

IMG_5728

 

OPINEM SOBRE ELS LLIBRES LLEGITS…

robinson crusoe

ROBINSON CRUSOE de Daniel Defoe

El llibre m’ha semblat molt interessant. El que més m’ha sobtat ha estat veure com Robinson podia sobreviure durant tant de temps apartat de la civilització i també com persones com els canívals podien alimentar-se d’éssers de la seva espècie.

Tura Danés Serrat (1r d’ESO)

El llibre m’ha semblat molt interesant ja que demostra un estil de supervivència molt bo. En Robinson va aguantar molt bé els dies que va passar a l’illa i no es va donar per vençut. La part del llibre que m’ha semblat més interesant és quan descobreix l’existència de caníbals a l’illa. En general el llibre es va posant interesant en el seu transcurs.

Luisa Maria Tavera (1r d’ESO)

Aquest llibre m’ha agradat molt ja que he après moltes coses sobre la època en que passa la historia. En aquella època es va començar a fer el tràfic d’esclaus, el vaixell era dels únics transports que hi havia… . També m’ha sobtat molt que alguns dels personatges que arribaven a la illa on estava en Robinson eren caníbals cosa, que m’ha semblat molt estranya. També m’ha agradat molt el personatge Divendres per la seva innocència i les ganes d’aprendre la religió i l’idioma den Robinson.

Júlia Guix (1r d’ESO)

M’ha agradat molt el llibre, l’he trobat molt interesant ja que el protagonista és un gran exemple d’esforç i superació ja que ha d’esforçar-se molt i treballar molt dur per aconseguir sobreviure i tenir una qualitat de vida acceptable. a part d’aquestes coses positives m’ha agradat molt en concret el personatge Divendres ja que trobo que és un model a seguir pel que fa la seva capacitat d’adaptació i les ganes que posa quan té alguna cosa per aprendre d’una cultura totalment diferent de la seva.

Pol Puigdemont (1r d’ESO)

La història d’aquest home, que ha estat nàufrag en diverses ocasions, es basa en la supervivència en una illa durant molts anys. Ell mateix decidí aventurar-se a la mar tot i sentir les advertències del seu pare abans d’embarcar. Desafortunadament va patir alguns ensurts però, amb valentia i amb l’ajuda dels consells del pare va sobreviure a les calamitats que li va suposar la expedició.

Adrià Guix (3r d’ESO)

OPINA SOBRE GRANS ESPERANCES DE CHARLES DICKENS

dickens

POL PUIGDEMONT
Es un gran llibre que demostra el per què del seu sobrenom “la obra mestra de Dickens”. Penso que és espectacular ja que aconsegueix que et puguis posar a la pell del personatge i el gir del final és impressionant. Sorprèn molt i recomano aquest fantàstic llibre a tot aficionat a la lectura ja que es una obra molt entretinguda i emocionant.

JÚLIA GUIX
Aquest llibre m’ha agradat molt, ja que parla d’un dels temes més importants per la vida. Ens explica que no cal tenir diners per ser feliç i que la felicitat es troba amb la gent del teu entorn sigui rica o pobra. Aquestes lliçons que el llibre dóna de la vida són les que han fet d’ell un llibre genial.

DAVID PUJOL
Jo crec que és un llibre molt entretingut i divertit, tot hi que també confús en algunes parts, però es barregen amb el text i formen una història genial.

GENÍS CARGOL
M’ha agradat molt l’ambient, m’ha fet entrar a la història el context del relat, les riqueses del protagonista, els valors de saber quan els diners s’han de guardar i quan s’han de gastar.

CLARA AULINAS
Trobo que aquest llibre està molt bé, he descobert un estil diferent, que fa la lectura més amena i divertida. Les descripcions dels llocs que apareixen, com Londres i la Casa Satis, fa que et puguis imaginar dins la història, sent un dels protagonistes.

ANNA GARNATXE
M’ha agradat aquest llibre perquè no havia llegit mai un d’aquest autor i ho fa molt bé, s’entén perfectament.

SANDRA MORENO
M’ha encantat, ja que mai t’esperes que passarà i final em va impactar, perquè no m’esperava que acabarien junts l’Estel·la i en Pip. Es un llibre molt recomanable per a nens de secundària.

SARA CANSECO
M’ha agradat molt aquest llibre, sobretot perquè no m’esperava el final. És un dels llibres que m’ha agradat més.

MÒNICA OLIVERAS
Aquest llibre m’ha agradat molt. Et diu que no siguis d’una altra manera per una altre persona, sigues tu mateix. El final ha estat una mica sorprenent, però ja m’imaginava que en Pip acabaria amb l’Estel·la.

Participants

PARTICIPANTS D’ESO

Primer d’ESO: Mireia Bassols, Sara Canseco, Tura Danés,  Júlia Guix, Xavier Massós, Sandra Moreno, Mònica Oliveras, Pol Puigdemont, Luisa Tavera i Martí Vayreda.

Segon d’ESO: Clara Aulinas, Genís Cargol, Anna Garnatxe, Jordi Nogué i David Pujol.

Tercer d’ESO: Júlia Barros, Marc Boix, Adrià Guix i Júdit Tenas.

PARTICIPANTS D’EPRI

Cinquè: Ivet Bassols, Carla Colomera, Iryna Kovalyk, Norieca Laurreta, Laia Martínez, Júlia Pujol, Marc Pujol, Pau Pujol, Núria Rey, Helena Solà, i Núria Tenas

Sisè: Alba Anglada, Martina Arau i Laura Llorens.

BENVINGUTS AL CLUB DE LECTURA!

logoclublectura