Chumby!

Fa temps que vaig darrera d’un aparell sintonitzador d’emissores de ràdio per Internet que em permeti escoltar Radio Paradise a l’equip de música del menjador, o com a despertador matinal. Radio Paradise és una petita meravella d’Internet: emet una selecció de bona música contemporània a alta qualitat (MP3 a 192 Kbps) i es manté sense publicitat gràcies a les donacions dels oients que voluntàriament volen col·laborar-hi.

Bé… doncs avui he descobert quelcom molt millor que un simple reproductor de ràdio WiFi. Es diu Chumby, i és un marc de fotos digital, un agregador RSS, un indicador meteorològic, un rellotge amb despertador, un reproductor musical, un client de xarxes socials, un visualitzador de vídeos i… si, també integra un reproductor de ràdio WiFi! Tot plegat per poc més de 100€.

I el millor de tot és que funciona amb programari lliure. Tot el codi font del catxarret en qüestió es troba disponible sota llicència GPL. A més, compta ja amb una comunitat de hackers que es dediquen a treure-li suc, desenvolupant mòduls addicionals o fent-lo anar com a servidor web.

Com que de moment només el venen als USA, m’he de conformar amb el meu Chumby virtual. Aquí el teniu:

 

Com que és només una simulació haureu d’esperar uns segons per passar d’un contingut al següent, però l’aparell original té pantalla tàctil. El propietari del Chumby es pot fer la seva programació a mida, escollint entre centenars de widgets disponibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *