HANDBOL

L’handbol és un esport de conjunt practicat amb les mans entre dos equips. L’objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l’introdueixin a la porteria del teu equip. Per aconseguir-ho s’utilitzen passades i, en general, jugades, que acaben amb un llançament. L’handbol de set és el que es juga habitualment en l’actualitat, i és esport olímpic des de l’any 1972.

Juguen a cada equip sis jugadors de camp i un porter. Se sol practicar en un pavelló tancat i es caracteritza pel joc ràpid i l’elevat nombre de gols que es marquen (normalment més de 20 gols cada equip). L’espai de l’àrea està reservat per al porter. Cap jugador de camp hi pot entrar de forma intencionada o per obtenir avantatge.

També existeix una modalitat d’handbol d’onze, que fou esport olímpic de demostració l’any 1952, però no és gaire popular en l’actualitat. L’handbol és un esport força popular als Països Catalans. Existeixen molts clubs que el practiquen i en una densitat major que la a resta del sud d’Europa.

One thought on “HANDBOL

  1. ana

    Hola nois,
    a mi m’agraden els esports, però no en tots sóc molt bona.
    En el “hambol” precisament no és que sigui molt bona…

    adeu!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *