Pràctiques fotogràfiques / experimentals

EL PERSONATGE I EL MÓN

CARLA

 

MALI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANA

EULÀLIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARÇAL

 

 

NAHUI

 

MARIONA


LLUÍS

LIVIA

MARÇAL

MARC

ONA

 

PAU

 

NAHUI

 

 

 

 

 

 

ESPAIS BUITS: L’EXPOSICIÓ

Després d’experimentar amb la càmera, d’intentar captar els espais buits i les seves sensacions, de repetir i millorar fotos a partir de l’ajuda de la Raquel o intentar noves idees, per fi hem fet la tria personal de la foto que més ens omple juntament amb el comentari i la reflexió de l’artista…que som nosaltres. Esperem que us agradin. Ah! ja les tenim en paper i farem una exposició a l’escola!

ANA  PIÑA

Calaixera solitària

“A mi m’ha agradat  fer la foto sense tocar res, sense preparar-ho, perquè si no es nota massa que ho has preparat. Jo des del principi sabia que volia la de la calaixera, era la més bonica, l’he escollit perquè es com una obra com tota natural i es veu molt buit i hi ha contrast entre llum i foscor . El calaix obert i aquell pot a sobre de la calaixera et transmet que algú ha estat allà i ho a deixat a mitges. Hi ha com tristesa perquè ho podria haver acabat.”

CARLA DOMÈNECH

La cadira, l’hamaca i la meva felicitat

“Vaig començar a fer fotografies, moltes fotografies i anava triant diferents angles i és com si tingues un diàleg perquè la cadira i l’hamaca serveixen per fer el mateix servei  tot i que són molt diferents. En vaig fer unes 20 fotografies i de diferents hores del dia (mati, tarda, nit) i també ho vaig fer amb color normal, sípia i amb blanc i negre. M’encanta la foto que he triat perquè  sempre tens la sensació que els espais buits mai han de tenir un límit com el mar que a vegades també pot tenir límits perquè quedi més buit. També m’agraden els espais foscos perquè mai saps on s’acaba es com “d’infern” diguéssim  que no trobes fi. També l’herba rosada i canviant de colors i les rajoles entre color carnós i vermell.

Estic molt orgullosa amb la meva fotografia gracies a la Raquel i el Jordi. Igualment que no sigui gaire bona m’agrada molt.”

CARLOTA VIÑAS

Menjador Zombi

“Jo he triat aquesta foto perquè em donava la sensació del misteri i la llum daurada que donen les finestres sobre la taula.

La Raquel(la que ens ajuda a cinema) i jo vam estar parlant sobre aquesta foto i vam dir que si una altre persona s’ho mirés podria pensar que podria ser:

-una classe

-un menjador

-una pel·lícula zombie

En fi, que he escollit aquesta foto per l’intriga, la foscor i la llum oberta.”

DANI CIECHANOWER

En el parque

“Me gusta esta foto porque está vacía, no hay nada.

Hay árboles con las hojas rojas y el césped es de color verde.

Los bancos son de color blanco y están  vacíos.

Tiene mucha luz.

Este parque está cerca de mi casa y me gusta ir a correr.”

EULÀLIA GUNTIN


Cadira solitària

“He triat aqueta foto, perquè la cadireta petita, esta en un lloc com abandonada.

I m’ha agradat molt, i el fet de que estigui vist des d’abaix, esta molt bé. Que la llum l’enfoqui només a ella encara fa més sensació de que esta sola, em va agradar moltíssim treballar amb aquesta fotografia.

Els límits estan molt ben marcats, i em dona molta sensació de buit, perquè nomes hi ha la cadireta petita i la llum que l’enfoca nomes a ella.”

LARA RUBIN


Element interposat

“Vaig estar provant de fer diferents fotos, generalment el que buscava era una foto geomètrica, perquè em motiven més i em donen més tranquil·litat que altres.

Després d’estar fent fotos i pensant quina triava, amb la ajuda de la Raquel i el Jordi,vaig sortir contenta de la foto que havia escollit.

Aquesta foto té unes quantes línies, em produeix sensació d’ espai buit perquè a més hi ha un element interposat que es aquesta pedra que esta al davant i es més tranquil·la.”

LIVIA FERNÁNDEZ


El carrer profund

“Avui hem seleccionat la fotografia de totes les que vam treballar individualment, jo vaig treballar diferents espais i em va semblar que el meu carrer vist des del terra seria un bon espai i  el vaig treballar des de diferents angles: des de dalt, de diagonal i des del terra. També vaig anar variant l’enquadrament, la profunditat del carrer, les línies i els diferents tons de colors taronges i grocs de la llum dels fanals i tot això plegat sense flash. La vaig escollir per que em dóna una sensació de solitud; amb els cotxes al final de la carretera ,i, hi ha moltes línies que donen encara més  profunditat. Més tard també em vaig adonar que per qualsevol cosa hi ha gent o bé per anar a comprar o per anar a fer un passeig i en aquest carrer no hi ha ningú, per tant amb aquets elements també em donava una mica mes de sensació d’espai buit.”

LLUÍS COTS


El tren que no hi és

“Jo he escollit la foto de la via per que vaig pensar que estaria be. I m’ha agradat, al principi vaig estar pensant que em quedaria malament però no li vaig donar voltes i no va haver-hi procés. Només vaig fer dues fotos rectes, sense flaix .Les altres estan sense flaix i amb flaix, però les altres no tenia pressa, i les fotos estan girades i rectes etc… També  he triat aquestes fotos per que a mi em semblaven espais buits totes les fotos que he fet estaven pensades , i també la foto   de la via em donava la sensació d’espai buit, perquè  no hi havia persones i sobre tot els trens.

Opinió:jo cec que ho podria haver millorat la foto perquè ho vaig fer molt ràpid.”

MALI


Passadís il·lumninat

“La meva fotografia, em transmet una sensació de que tindria que fixar-me  amb el  fons del passadís, perquè la llum esta al fons.

Tracta d’un passadís amb la part del fons il·luminada, hi ha moltes portes i al final del passadís  hi ha molts llibres i una guitarra.

Per fer aquesta foto al principi vaig haver de fer moltes proves , primer em va quedar  tot el passadís fosc i no m’agradava. Després vaig intentar obrir una lampadeta però venia massa llum i al final vaig intentar ficar la lampadeta darrere d’un moble i és quan em va quedar bé i em va agradar.

És com si aquest passadís abans hi hagués molta gent ,uns tocant la guitarra ,uns altres llegint i ara en canvi no hi ha ningú , per això em transmet la sensació d’espai buit.

Aquesta foto m’agrada molt perquè la llum al fons li dona un toc especial.”

MARC


Camí corbat

“M’ha costat bastant triar la foto perquè al principi no sabia quina triar però quan he començat a dubtar entre dos fotos he vist que no era precisament lo que buscava, i amb ajuda de la Raquel he pogut triar la foto del camí de terra que es força lineal, té força corbes en el camí, també es veu bastant la natura i té una mica de profunditat.”

MARÇAL

La terrassa deshabitada

“He triat la foto del terrat perquè m’agraden molt un quart de la foto ocupada per la columna i els altres tres quarts de la foto  la terrassa que està buida. També m’agrada molt que la terrassa estigui situada darrere la columna, així dona una sensació de profunditat. Està bé  que i hagi  una taula amb cadires i un para-sol plegat. També l’he triada pel color granat, el color grogós de la paret i tots els altres colors de la foto m’agraden molt. A part dels colors també l’ he triat  per la reixa que hi ha abans de la terrassa,  també  m’agrada quan jugo amb la llum. Espero que us agradi la meva foto.”

MARIONA


Buidor vertical

“La meva fotografia es la de les escales.  En vaig fer moltes d’aquest tipus però gairebé totes eren de les escales vistes des de  dalt així que vaig triar la de les escales  vistes des d’abaix.

A mi aquesta foto va ser de les que més em va agradar i em va semblar més espai buit, perquè em dona la sensació de que hi ha pisos d’espais buits , perquè si te la mires bé ho sembla. A mi em genera sensació d’espai  buit perquè trobo que allà hi   podrien haver-hi hagut coses i que ja no estan.

Trobo que aquesta foto té molt contrast pel toc final de la llum i per la part d’abaix de les escales , és tota blanca i llavors també dona aquesta sensació. Penso que si l’hagués fet d’un altre lloc , ja no hauria donat tant la sensació d’espai buit.

Espero que us agradi.”

NAHUI


El passadís de l’infinit

“Com vaig fer la foto: primer la vaig fer fotografiant moltes vegades de diferents angles , posicions i enquadraments .

Em va agradar en especial perquè està feta des de baix, el contrast que li donava a la foto  i les línees en diagonal. Perquè d’altres angles no es veia les mateixes línees , i el contrast, enquadraments i posicions . El raig de llum nomes estava  en aquella foto.

L’he triat: per la foscor dels costats   i el contrast que li dóna  amb el raig de llum, la finestra     que està cremada al final crec que li dóna un espai buit perquè es com si després de la finestra no hi hagués res , com si fos l’infinit. També la longitud de la foto  és el que crec que és el més important de l’espai buit en la meva foto.”

ONA


Llum interior

“De totes les fotografies que he fet, jo he triat aquesta fotografia per penjar-la al bloc.

La vaig fer molts cops, cremant, fosca i normal, per dalt, per baix, inclinada, del reves i diagonalment bastants cops fins que vaig escollir aquesta fotografia.

M’agrada aquesta foto en especial per l’espai, les línees, les ombres, la llum i la finestra amb la cortina. També que no es vegi tota la habitació li genera mes sensació d’espai buit.

També com es quotidiana i la pots veure tots els dies ningú no la fet i es mes original que les altres que vaig fer, esta mes buida que les altres i les textures i els colors també m’agraden bastant.”

PAU


Cotxe vell vermell

“Vaig començar fent moltes fotografies, canviant de posició, amb més llum amb menys llum, amb més aire amb menys etc…

Després me les vaig mirar i vaig anar seleccionant les que em donaven més sensació de buidor, les vaig portar a classe a que opinessin sobre elles, i llavors  vaig intentar millorar-les amb les idees que m’havien donat els companys.

Al final amb les opinions de tothom he triat aquesta fotografia.

Al fer-la vaig pensar què des d’aquesta posició podria quedar bé. És la primera que vaig fer d’aquell espai, després vaig intentar millorar-la però al final vaig pensar que la primera era la que m’havia donat més sensació de buidor. La vaig triar perquè m’agrada com queden les línies de color lila, però més que res m’agrada com queda tot el seu voltant buit  i allà al mig el cotxe brut i vell, trobo que contrasta molt.

També em va agradar i m’agrada com queda la llum cremada perquè li dona el toc de llum necessari com perquè quedi bé la fotografia. En fi trobo que la fotografia dona sensació de buidor i de solitud del cotxe.”

SARA


Paisatge multicolor

“He triat aquesta foto pels colors, el  paisatge… També perquè es un espai bastant buit, es alegre i amb molta llum. Els núvols, com son tan blancs, i el cel tan blau, en resulta una foto divertida. També, el fum de l’avió es interessant .

Vaig esta fent moltes fotos d’aquets tipus en  diferent angles , i aquesta va ser la que més em va agradar . Em vaig adonar que si m’apropo hi ha tres cavalls.

Cada vegada que anem pujant la mirada va canviant el color verd per més fort.

En fi , que he triat aquesta foto pel  paisatge i els colors.”

SID


La carretera infinita

“Jo he triat aquesta fotografia perquè, és una fotografia on no hi ha final i hi ha molts cotxes buits, que normalment estem acostumats a veure cotxes en moviment amb gent dins, i aquí no hi són. Que no hi hagi final dóna una sensació de buidor, vaig provar de fer la fotografia de moltes maneres, pel matí per la tarda, per la nit, des de molts angles, cremant la foto; però al final em vaig decidir amb aquesta, al mig, pel matí i sense efectes especials. En fi, aquesta és la fotografia que he triat i és la que més buidor em transmet.”

TERESITA


Teulades

“La   meva foto està poc  treballada. Ho vaig  fer amb un trípode. La  veritat  és que no dóna massa sensació  d’espai buit.  Hi ha   fulles tirades per terra,  les rajoles,   la veritat  és que no genera la idea d’espai  buit però fa que la foto tingui una miqueta de color  vermell. El  blanc de fons  esta bé. La llum no m’agrada  per que està molt  fosca. Però hi ha un raig de llum molt bonic. Les  rajoles   del  terra  estan molt enfosquides.  L’arbre  també está molt enfosquit. Al fons  hi ha molts arbres però m’agrada.”

VILAS

El camí solitari

“Vaig intentar agafar algun lloc on sempre hi ha molta gent  i en canvi ho he fet quan no hi ha ningú per donar una sensació de espai  buit. Vaig intentar  fer-ho de molts angles però després  quan  les  vaig mirar no em van agradar i les vaig esborrar. La llum del sol que entra  fa que doni un espai  buit. Em  va costar bastant triar la foto però les altres fotos si et fixaves  no eren un espai  buit però aquesta ho era bastant més.”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *