Ja podeu veure “Canvis”

Ja podeu veure el nostre film final!

Hola!

Som els nens i nenes de l’escola Rafael Alberti, de Badalona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En primer lloc, volem agrair a la Nely (la nostra professional del cinema) i a Cinema en curs aquest any de cinema, que ha estat molt profitós i alhora molt divertit.

“Canvis”  és el nostre curt. Esperem que us hagi agradat.

La idea del film va sorgir ja a la pràctica central, en què parlàvem d’emocions barrejades: tristesa, ràbia i alegria. El que va sorgir en aquells primers moments era ideal per continuar treballant-hi i vam voler aprofundir en el tema: la protagonista ha de deixar-ho tot per canviar de casa (inicialment era un canvi de país però vam decidir que finalment només seria de barri, perquè hauria resultat molt complicat rodar-ho), ella no vol marxar, està cansada de constants canvis de casa per culpa de la feina dels seus pares i rep la notícia amb tristesa, emoció que s’acaba convertint en ràbia i enuig.

Una vegada teníem el guió, havíem de mirar com treballàvem les regles del joc: començar amb una emoció, el desplaçament i mostrar el món. Vam començar visionant fragments per inspirar-nos i en veure “Finals d’agost, principis de setembre” (Olivier Assayas) i “Tot està perdonat” (Mia Hansen-Lave) vam decidir com seria el nostre desplaçament i que, alhora, aprofitaríem el trajecte per mostrar el món que la protagonista abandonarà. Vam fer molts plans, cadascú de nosaltres va escollir el seu, i a l’hora de muntar teníem un gran ventall de possibilitats per escollir.

El rodatge a les pistes d’atletisme va ser complicat, llarg i esgotador. Hi ha moltes hores de rodatge, de patir calor, de tenir molta, moltíssima, massa llum i de superar dificultats amb figurants, raccord, cops de calor i sessions maratonianes de rodatge. Però el resultat ha valgut la pena i ens ho hem passat d’allò més bé.

A l’hora de muntar teníem tot el que havíem rodat: hores i hores de material, un munt de possibilitats que vam aprofitar per fer muntatges paral·lels i escollir aquells que millor reflectien allò que volíem expressar.

Estem molt contents pel treball de tot un curs.

Volem donar les gràcies, de part de tota l’escola, a les persones que fan possible Cinema en curs.

I a la resta d’escoles i instituts que heu participat en el projecte:

Felicitats per la vostra feina!

 

 

 

Anem a la Filmoteca!

Ahir vam anar a l’estrena dels nostres films finals, a la Filmoteca de Catalunya.
Finalment, vam poder veure el nostre film en pantalla gran!
I no només això, també vam tenir l’oportunitat de veure els nostres companys i companyes de Cinema en curs, de parlar amb ells i de veure els seus treballs.
Ens van encantar!

Un minut d’atletisme

 

Un minut entre taurons

 

Rodem el nostre minut al riu

Avui fa bon dia i aquesta vegada sí que rodem.

Un minut “making of”

 

Un minut en oreneta