Des de l’IES Ronda comenten… (Laura, Ares i Sandra)

Els codis secrets… Durant la pel•lícula hem observat diferents codis morals o normes amb les quals es regeixen els personatges:

– una dona mai pot alçar la veu a un home.
– Si un noi li demana per sortir a una noia a questa a de contestar immediatament sense pensar-s’ho dos cops.
– Una parella no podrà ser una parella fins que el o la ex ho autoritzi i reconegui que ja no li pertany.
– Un noi no pot mostrar els seus sentiments lliurement, per por de fer el ridícul o per por de perdre la seva reputació.
En el nostre entorn aquests codis o normes no estan tan pautades cadascú les individualitza i les interpreta com vol.
Per exemple, hi nois que el fet de tenir una reputació els “impedeix” mostrar els seus sentiments pel típic “que diran”, però n’hi ha d’altres que valoren el que senten molt més.
A més es té més consideració per la necessitat d’un temps per pensar-s’ho i aclararir-se tant d’un noi com d’una noia. El paper de l’exnovia o exnovio és indiferent perquè com diu la paraula es tracta del passat i per tant no té cap dret a posar-se al mig.
Tot això és bastant relatiu perquè cada persona reacciona d’una manera diferent en la mateixa situació.

A la pel•lícula hi ha un personatge que es comporta seguint aquests codis anteriors, en Fathy. Ell té una manera peculiar de tractar les dones. Quan parla amb la mere d’en Krimo mostra respecte, quan tracta amb Magalie promet ajudar-la, amb Frida perd els estreps i la amença davant de la possibilitat de no conseguir el que vol i pel que fa a Lydia la insulta i la desprecia sense coneixer-la ni haver-la vist mai només pel que li fa a en Krimo.

Fathy, demostra se un gran amic d’en Krimo i per això es comporta d’aquesta manera i tracta de solucionar el problema del seu amic tot i que no sigui de la manera adecuada.

Laura, Ares & Sandra.
IES Ronda, Lleida

Deixa una resposta