Des de l’IES Ronda comenten… (Danae)

Podríem dir que aquesta pel•lícula és molt autèntica, és a dir, és reflecteixen molt bé totes les parts importants de la societat com per exemple l’amistat, el respecte, la nostra manera de parlar i moltes coses més.

El personatges que destaquen més són: el Krimo, la Lydia, la Frida i el Fathy. El Krimo és el protagonista de la pel•lícula. És un noi d’uns 15-16 anys. Viu amb la seva mare i el seu pare el qual treballa tots els dies i a vegades li ajuda amb la seva feina. Nosaltres pensem que es una mica infantil en les seves maneres d’actuar i fins i tot una mica parat en determinades situacions. També pensem que es deixa controlar bastant pels demès, és sumís. Lydia, es una amiga de Krimo des de que eren petits. En un determinat temps Krimo s’adona de que li agrada i li demana per sortir que és on comencen els problemes.

Ella és una noia molt extravertida i segura de si mateixa, sembla molt forta però en realitat no és així, ademès és molt indecisa, perquè mai acaba de decidir-se. Frida és l’amiga de Lydia, encara que no o semblen en moltes ocasions, ja que sempre s’estan barallant per chorrades. Es demostra bastant gelosa en moltes parts de la pel•lícula en relació a la Lydia. És bastant escandalosa i molt mal parlada. Té molt mal humor i sempre treu les coses de lloc. L’arma per res. L’últim és el Fathy que és l’amic de’n Krimo. És un bon amic ja que intenta ajudar al Krimo en els seus problemes, però es bastant brusc en les maneres d’actuar. És preocupa molt per Krimo, és com si fossin germans i l’intenta solucionar els problemes.

En la pel•lícula es dona molta importància a l’amistat, fins i tot podríem dir que és molt més important que la família. Són grups d’amics, cadascun dels quals són molt diferents. Intenten protegir-se els uns als altres. Moltes vegades les decisions del grup són les que al final es solen pendre. La bona part és que tots són diferents, de diferentes religions i països, tenen diferentes maneres de pensar, pero s’avenen igualment. Els amics són com una segona familia però més important encara.

Durant la pel•lícula podem veure les diferentes maneres del comportament del Krimo. Quan esta amb el seu amic li conte tot, és més obert, però al mateix temps hi ha més respecte cap amb ell. Pensem que al amic el veu com un ser superior i no s’atreveix a contestar-li. Tot el que ell diu està bé. Quan està amb la Lydia fa tot el que ella vol, però suposo que és perquè està enamorat. Amb els seus pares és molt respectuós i es nota que els estima. Tots ells canvien molt la seva manera de parlar. Al carrer utilitzen molts insults i parlen bastant malament, en canvi amb els adults intenten mantenir unes conversacions correctes i sense passar-se de la ratlla.

Els adults no hi intervenien gaire. Aquesta pel.lícula va sobre les relacions i problemes que hi ha entre els joves. La més destacada seria la professora que els ajuda amb l’obra de teatre. És molt bona dona, però es posava nerviosa quan al Krimo no li sortia el que ella demanava. Es veu molt respecte per part de tots els personatges cap a la seva família.

El final es va quedar obert. Jo crec que això es la millor manera de acabar, perquè en aquesta vida moltes coses es queden sense resposta.

Danae Montañés
IES Ronda, Lleida

Deixa una resposta