4 de febrer. Hitchcock

Amb la Maria, hem estat parlant de Hitchcock abans de la projecció de “Els Ocells” de demà.
 
Alfred Joseph Hitchcock (Londres, 13 d’agost de 1899Los Ángeles, 29 d’abril de 1980) va ser un cineasta britànic.

Era el rei del suspens i de la ironia. Tenia molt en compte l’espectador, que sempre estava en tensió, en suspens. En les seves pel·lícules sempre agafava noies roses perquè deia que tenien molt misteri.

Algunes de les pel·lícules que a fet són: Vértigo, Psicosis, The birds, La ventana indiscreta, Con la muerte en los talones

 

Avui, hem vist un tros de la pel·lícula Vértigo i també de la pel·lícula Con la muerte en los talones, exemple de pla i contraplà.

 

Demà anirem a veure la pel·lícula The birds, pel·lícula de terror on els ocells d’una ciutat ataquen els seus habitants. Aquesta pel·lícula està basada en un relat de l’escriptora Daphne du Maurier i és considerada una de les seves obres mestres absolutes.
Fitxa tècnica de la pel·lícula:

 
 • Direcció: Alfred Hitchcock.
 • Producció: Alfred Hitchcock – Universal.
 • Director de Producció: Norman Denning.
 • Guió: Eva Hunter, segons el relat de Daphné du Maurier “The birds“, dins del recopilatori “The apple tree“.
 • Fotografia: Robert Burks (Technicolor).
 • Efectes especials: Lawrence Hampton i Albert Whitlock.
 • Producció i composició del so electrònic: Remi Gassman i Oska Sala.
 • Música: Bernard Herrmann.
 • Montatge: George Tomasini.
 • Estrena (USA): juny de 1963.
 • Duració: 120 minuts.
 • Intèrprets:

– Rod Taylor: Mitch Brenner.

– Jessica Tandy: Mrs. Brenner.

– Suzanne Pleshette: Annie Hayworth.

– Veronica Cartwright: Cathy Brenner.

– Ethel Griffies: Mrs. Bundy.

Demà, a l’hora de visionar la pel·lícula sobretot ens hem de fixar en el punt de vista, és a dir, en quin lloc es posa la càmera, a qui està mirant, des de quin personatge està mirant les coses…

Marina

RESUM DE
LA PEL·LÍCULA “ THE BIRDS”

El dia 5 de febrer vam anar a
la Filmoteca de Catalunya, juntament amb altres escoles que també participen  en el projecte Cinema en Curs, a veure la pel·lícula “The birds” de Hitchcock. 

Aquesta pel·lícula ens explica la història d’una noia de ciutat, que va a un poble petit a portar dos agapornis a la germana d’un home que havia conegut a una tenda d’animals.

Comencen a produir-se una sèrie de fets estranys amb els ocells que ataquen i maten a la gent. Al principi només els protagonistes s’e adonen del comportament estrany dels ocells i l’altre gent del poble no els creuen. Fins que els ocells ataquen el port i ho veu tothom.

La gent culpa a la dona dels atacs dels ocells. La família protagonista es refugia a casa seva tancant i barrant portes i finestres encara que igualment ataquen a la dona. Finalment poden marxar. 

Nosaltres creiem que els ocells s’han revolucionat perquè la noia va arribar al poble amb els agapornis. Al final, en el moment d’agafar el cotxe, els ocells no els ataquen perquè la noia surt amb els agapornis com a ostatges. 

Anna Criado   

Jonathan SalàMarina RamírezMonica BargallóSergi Cárceles

Sergi Marco 

Ulunay Atés.

Deixa una resposta