Els nostres minuts Lumière

Hores d’ara, pràcticament tots i totes hem filmat el nostre minut. Alguns estem molt contents, altres, no tant, però tothom ha pogut gaudir de l’experiència de ser qui pren les decisions darrera de la càmera. És, per això, un bon moment per aturar-se i avaluar la feina feta…

Com ha anat?

minut.jpg

Com sabem quant ens costa posar-nos a escriure, us proposem uns facilitadors que us han d’ajudar a redactar el vostre comentari:

Primer paràgraf: Què et van semblar els minuts Lumière originals? Alguna cosa et va cridar molt l’atenció d’aquests curts?

Segon paràgraf: Com vas arribar a saber quin seria el teu minut? T’ha costat filmar-lo? Has tingut algun problema? Com l’has resolt?

Tercer paràgraf: Està content o contenta del resultat? Ara que ja l’has fet, canviaries alguna cosa? Ho faries diferent? Per què?

Quart paràgraf: Quina és la teva opinió sobre aquesta pràctica? Per què?

Això són els mínims, a partir d’aquí hauries d’escriure tot allò que has pensat durant aquests dies de treball amb els minuts.

20 Respostes a “Els nostres minuts Lumière”

 1. rubenamen Diu:

  Els minuts Lumiere son un minut de pel·lícula dels dos germans que van inventar el cinema. Em van agradar per que son originals i antics.

  En Pep em va proposar fer un minut Lumiere i vaig pensar en fer-ho a la autopista perquè m’agradava veure com venien els cotxes.

  Em va resultar molt fàcil de fer: Va ser arribar, posar la càmera i agafar la llum correcte i el pla perfecte.

  M’ha agradat fer-lo perquè mai havia treballat amb una càmera professional i també perquè ho vam fer fora de l’institut.

 2. jona Andrade Diu:

  Els minuts Lumier originals em va agrada perquè aixó de veure un vídeo de un minut sense moure la camara esta molt bé.

  M’agrada el minut Lumier que surten tots de la plaça perque hi ha molt moviment i surt molta gent i li tenian que donar temps a sortir tots i tanca la puerta.

  Vaig triar el meu minut Lumier que tractes de veure la sortida de la autopista per veure tots el cotxes i poder veure el tramvia. No he tingut cap problema per firma el meu minut Lumier

  Estic content amb el meu minut Lumier. Canviaria que hagues més moviment i que pases alguna cosa mes interessant.

  La meva opinió sobre la practica del minut Lumier es que ma agradat aprendre a usar una camara amb el zoom i tot.

 3. KaRmEn Diu:

  Els minuts Lumier originals no m’han agradat com per exemple les noies estirar-se de les faldilles .

  Jo vaig anar al mercat del dimarts i vaig gravar com la gent passava

  Estic contenta amb el meu minut Lumiere. No canviaria res.

  La meva opinió sobre la pràctica del minut Lumiere es que m’ha agradat perquè he aprés com va una càmera de cinema .

 4. israel sanchez hernandez Diu:

  los minutos Lumiere no me gustaron porque no tenían sonido y no tenían color.
  Escogi mi minuto Lumiere del tranvía porque me gustaba. No he tenido ningún problema para filmar mi minuto Lumiere.
  Estoy contento con mi minuto Lumiere y no cambiaria nada.
  Mi opinión sobre la práctica del minuto Lumier es que ha sido una buena experiencia hacer cine.

 5. Didac Diu:

  Fa 2 setmanes el nostre profe de cine ens va ensenyar que eren els minuts Lumière. Els minuts Lumière són una forma de gravar que es van inventar els dos germans que van inventar el cinema. En aquella època la gent estava acostumada a veure només fotografies i quan els germans Lumière van ensenyar la primera pel·lícula a unes persones que estaven assegudes en una sala, van començar a córrer perquè es van espantar d’un tren que s’apropava.

  A mi aquests minuts originals no em van agradar perquè la càmera no es movia.

  El meu professor em va proposar de fer un minut com els dels Lumière. Nosaltres, però, en Sant Roc. Jo al principi vaig pensar fer-lo a un bar, però al final, quan anava camí del bar, vaig passar per una plaça plena de gent que anava d’un costat a l’altre. Vaig posar la càmera i de sobte, quan vaig començar a gravar, la gent va començar a desaparèixer i a estar-se quiets.

  El meu minut Lumière no es massa interessant. Jo em pensava que sortirien coses més interessants.

  A mi els minuts Lumière no m’han agradat molt perquè són massa avorrits: això d’esperar a que la gent passi i no poder fer que la gent faci el que tu vols no em sembla interessant.

 6. marcel Diu:

  Els minuts lumieres originals no em van agradar perquè no tenien so.

  Se’m va ocórrer el meu minut pensant molt, al final vaig triar el meu minut lumiere que un company fes un graffiti. No he tingut cap problema.

  Estic content amb el meu minut lumiere, no canviaria res me agrada tal i com està.

  La meva ópinio sobre la pràtica del minut lumiere ha sigut millor que la de l’any passat perquè aquest any som més gent. Si després d’acabar el curs em dediqués a fer cinema, m’agradaria més que ara. Ha sigut una experiència encara més gran que la del any passat, quan vam fer la pel·licula de “luces y sobras”.

 7. Dani Flores Diu:

  Alguns dels minuts Lumiers originals hem van agradar, altres no tant, perqué no els entenia. No em va agradar el minut on surtien uns cavalls passant, no era gens original.

  Vaig triar el meu minut Lumier un plànol que venia el metro, s’obrien les portes, la gent entrava i sortia dels vagons i finalment el metro marxava. Durant el meu minut Lumier vaig tenir un petit problema, la conductora del metro va sortir i va preguntar si teniem permis per estar gravant, li vam contestar amb el cap què si i va marxar.

  No canviaria res del meu minut Lumier perqué estic content com a quedat.

  Aquesta pràctica ha durat unes dues setmanes, alguns dies m’ha agradat i altres no. M’ha agradat molt utilitzar les càmeres de cine, però no m’ha agradat contestar els qüestionaris. Ha sigut una experiència nova que m’agradaria repetir en el futur.

 8. maRio Diu:

  Els primers minuts lumiers son molt ” sosus ” per que no tenien so i eren en blanc y negra.

  Em va cridar la antencio la sortida de la autopista, per que avia molt moviment, pasaba al tram i estic molt content amb als resultats del video.

  aquesta practica esta molt be per que apren com se utilitza la camara , al micro , la llum , el enfoc.

 9. Juan Garcia Rodriguez Diu:

  -Els minuts Lumier originals estaben molt bé pero per ser la epoca del germans Lumiers ara no fa cap impresió. No em va cridar res la atenció

  -Vaig arribar a saber com era el meu minut Lumier arribant al colegi, pasant per una carretera amb molt trafic. No em va costar gens firmar-lo ni vaig tenir cap problema.

  – Estic content del meu resultat, no canviaria res.

  – La meva opiniò sobre la practica del cinema en curs es bona, perque molts hem après a utilitzar camara.

 10. toni Diu:

  Los primeros minutos lumiers son muy sosos porque son en blanco y negro y no tienen sonido. excepto uno que era en color porque habian pintado una por una las fotos de una bailarina, lo que pasaba que era el doble de trabajo.

  Mi minuto lumier es muy soso porque sale la carretera y no pasa casi coches.

  Este trabajo a durado dos semanas me ha gustado porque se ha pasado muy rapido.
  estaria bien repetir pero haciendo una pelicula entre todos.

 11. David Domenek Diu:

  DELS MINUTS LUMIER NO EM VAN AGRADAR TOTS PERQUE ALGUNS ES NOTAVA QUE FEIAN TEATRE I LA GENT NO SABIA NI ON ANAR.

  EL MEU MINUT EL VAIG AGAFAR DE EL MERCAT ILEGAL DE SANT ROC PERQUE EMB VA CRIDAR L’ATENCIO. NO EM VA COSTA GAIRE, L’UNIC PROBLEMA VA SER QUE UNS RUMANS NO ENS DEIXAVEN GRAVAR, PERO ES VA SOLUCIONAR PERQUE MIGUEL ANGUEL ,EL PROFE , VA DIRLI QUE ERA UN PROJECTE DE L’ INSTITUT.

  EL MEU MINUT M’ HA AGRADAT PERO NO M’ HA AGRADAT UNA COSA, QUE UNAS GITANES MIRAVEN LA CAMARA.

 12. rocio gomez Diu:

  Els minuts lumiere que vaig veure l’any passat (aquest any no hi era quan els va ensenyar el Pep). Em vaig quedar sorpresa quan els vaig veure per primera vegada.

  Encara no he fet el meu minut lumiere, però el faré en els propers dies.

  Yo crec que es interesant perqué em aprés com es el mon del cinema, com funciona la camera, com es roda una pel·licula…etc.

 13. jack Diu:

  Els primes minuts lumiers em van agradar , alguns no tant en general per que no s’entenien.

  Jo vaig triar anar a la baixada de la autopista per que vaig pensar que era un lloc diferent als dels meus companys.

  No estic del tot content amb el meu minut per que no va pasar el que jo volia

  Aquesta activitat ha durat dues setmanes, hi ha hagut dies que m’ha agradat i altres no.

  Es la segona vegada que faig servir una camera professionals.

 14. dolores amaya Diu:

  No vaig ser dia que el Pep ens va mostrar curts fets pels germans lumier , per tant no puc opinar sobre la qüestió .

  No he gravat encara res, però ho faci seran els nens sortint de l’ escola. La veritat és que jo no tenia ni idea.

  Jo crec que és interessant perquè podem aprendre com es el mon del cinema, com funciona la càmera, com es roda una pel.lícula… etc.

 15. Laia i Núria (Cinema en curs) Diu:

  Hola a tots!
  Com haureu vist, heu estat els primers en publicar els vostres Minuts Lumière al bloc i, per tant, en sou els inauguradors. Ens ha fet molta il·lusió veure els primers Minuts Lumière d’aquest curs i, a més a més, ens han agradat molt! Com a conjunt i també individualment. N’hi ha que són realment espectaculars!!! I alguns semblen veritablement inspirats en els plans dels germans Lumière. Això sí, amb el so (que tot ho transforma).

  També ens ha semblat molt interessant tot el treball que heu realitzat al llarg d’aquestes dues setmanes dedicades al cinema, i especialment el fet que l’hagueu comentat i valorat vosaltres mateixos. Esperem que en les properes setmanes us animeu a comentar els Minuts Lumière dels altres tallers! De moment, podeu veure els que han fet a l’escola Els Xiprers.

  Fins aviat,
  Laia

 16. Pep Diu:

  Hola a tots i totes!

  Van ser dues setmanes intenses de treball, però després de veure els minuts que heu grabat, penso que ha valgut molt la pena. Realment, teniu fusta de cineastes!!!
  Han estat dues setmanes en què hem après a fer cinema, i també hem intentat (jo crec que amb èxit) transemtre una visió pròpia del nostre entorn.
  I, de passada, ens hem fet un tip de riure i ens ho hem passat de conya, que també és importantíssim per a que les coses surtin bé.

  Pel proper cop que ens tornem a veure i a agafar la càmera, ja no serviran les excuses. ¡Ara ja heu demostrat que sabeu com fer-ho! A partir d’ara, serà el “más difícil todavía”. Em moro d’impaciència!

  Apa! Felicitats a tots!
  Fins aviat!

  PEP

 17. JUAN ANTONI Diu:

  m’ agradat bastant el minut que, passava per el costat el tranvia

 18. jara Diu:

  Hola em dic Jara i soc del CEIP Xiprers de sisé.
  He vist uns quants dels vostres minuts i he de dir que m’han agradat molt, pero quasi tots són a la carratera i/o estàn preperats. Jo no se com us han dit que es fan pero a nosaltres no ens ho deixaven fer aixo de preparar-ho (potser a vosaltres si).

 19. amalia Diu:

  M’ha agradat molt el del mer cadillo es a dir el del Juan es molt es molt realista per el so i es molt guai tambe el del Kauchi pero no es podia preparar.

 20. Auri, Bruna, Nil i Gerard Diu:

  Hola, som uns nens dels xiprers, ens ha agradat molt el minut del Mario i el minut del Marcel, però, marcel com has posat la càmera sense que el tren te la atropelles?????????????????

  a nosaltres no ens han deixat dirigir els actors, a vosaltres si???

Deixa una resposta