Primer dia de taller

Després d’entrar del pati vam estar una estona a la mediateca mentre els professors ens explicaven el que haurien de fer durant les dues setmanes que durarà el primer projecte. Després ens vam dividir en grups i durant 20 minuts havíem fer una activitat diferent i havíem de passar per totes les activitats que es feien.

Una de les activitats era escriure a l’ordinador. Es tractava d’explicar els nostres primers records relacionats amb el cine i els nostres gustos.

treballem amb els ordinadors

Altra era identificar els plans. El Pep ens va projectar uns trossos de pel·lícula i havíem de contar les vegades que tallaven les escenes. Ho vam fer com si fos una mena de joc: quan canviava el pla havíem de fer un soroll i qui no el feia quedava automàticament eliminat.

A l’última activitat ens van ensenyar els primers objectes relacionats amb el cinema: joguines òptiques, diferents objectes que movent-los ràpidament semblaven estar en moviment. Hi havia un zoòtrop que era como feien les pel·lícules abans que s’inventés el cinema. També vam veure foliscopis fets pels nostres companys d’altres cursos i uns cercles amb un dibuix a cada cara que quan els feies girar semblaven estar els dos dibuixos junts.

Thaumatrops

Aquí també ens van ensenyar un rotlo de fotogrames d’una pel·lícula on sortien imatges fixes que semblaven repetides, però que si et fixaves veies que hi havia petites diferencies entre elles. Quan aquestes fotos passen de presa el nostre ull les veu como si estiguessin en moviment.

Treball amb els ordinadors

Una resposta a “Primer dia de taller”

  1. Núria (cinema en curs) Diu:

    Heu fet moltes coses en una setmana! I els Minuts Lumière, ja teniu les idees? Ens agradarà molt veure’ls! (us ho pregunto aquí perquè crec que a la pàgina dels Minuts Lumière no es poden fer comentaris)

Deixa una resposta