Pràctiques experimentals

Durant el mes de gener i principis de febrer, els alumnes de diversos tallers experimenten el moviment amb la fotografia. Ja es poden veure les fotografies realitzades per l’Escola Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Riera de Ribes, l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Bellvitge, l’Institut Castell d’Estela, l’Institut Castellet i l’Institut Sobrequés.

moviment_riera-de-ribescinemaencurs_moviment_51cervantes_moviment_21castell_destela_moviment_3cinema_en_curs_bellvitge_0910_3comtes_de_torregrossa_movimentmoviment_comtes_de_torregrossacastell_destela_movimentxiprers_mov3comtes_de_torregrossa_moviment3Riera_movxiprers_mov2chemaherrero1-200x150espronceda_movjennymartinez1-200x112alb-i-jud-01-small

Les pràctiques experimentals proposades són les següents:

1. Experimentacions fotogràfiques: moviments i velocitats

Es tracta d’explorar les possibilitats expressives de la fotografia, assajant i fent una recerca amb les diferents relacions entre moviments (i amb la detenció del moviment): el moviment i la velocitat d’allò que fotografiem, el moviment i la velocitat d’aquell qui fotografia, i la velocitat d’obturació de la càmera.

2. El món en marxa

Es proposa que els alumnes filmin travellings laterals “embarcats” en mitjans de transport (un o varis): tren, cotxe, autobús, metro, tramvia, etc.

3. El món en panoràmica

Es proposa que els alumnes explorin l’espai a través de panoràmiques: amb aquest gest es poden seguir elements en moviment (avions, animals, pilotes, estels, cotxes, bicicletes, etc.) o estàtics (un arbre, una finestra, una piscina, etc.).

4. Moviments i velocitats

Es proposa filmar plans molt curts (de durada i d’escala) amb petits moviments de la mà, a grans trets, a la manera de Jonas Mekas.