Minuts Lumière

Els Minuts Lumière s’inspiren en les “vistes documentals” dels germans Lumière, filmades ara ja fa més d’un segle, en els orígens del cinema.

Són plans d’un minut de durada realitzats a partir d’unes condicions: es disposa d’una única presa, la càmera ha de restar fixa i durant la filmació no es pot modificar cap paràmetre. Després d’un treball de visionat de pel·lícules dels germans Lumière, cada alumne o parella d’alumnes realitza el seu propi Minut escollint on i què vol filmar, l’enquadrament i el moment precís d’iniciar la filmació.

Ja es poden veure els Minuts Lumière dels alumnes de l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Riera de Ribes , l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Bellvitge i l’Institut Castellet als seus blocs. Durant les properes setmanes es publicaran els Minuts de la resta de tallers.

ies-sobreques_minuts-lumiereies-fort-pius_minuts-lumiereies-castellet2_minuts-lumiereceip-mestre-morera_minuts-lumiere1ceip-riera-de-ribes_minuts-lumiereies-bellvitge_minuts-lumiere3ies-alexandre-gali_minuts-lumiereceip-espronceda_minuts-lumiere