La NASA obre la Estació Espacial Internacional al turisme

Estación espacial internacional.

La NASA permetrà la presència de ciutadans a l’Estació Espacial Internacional (EEI) durant un mes a un preu d’uns 35.000 dòlars per nit, segons ha anunciat l’agència espacial nord-americana. Amb aquesta decisió, la NASA deixa de banda la històrica prohibició contra turistes i interessos privats en el centre d’investigació de l’òrbita terrestre, i reflecteix la seva intenció d’obrir l’EEI a interessos comercials privats.

La NASA permetrà fins a dos viatges privats a l’estació per any. Cada un serà d’una durada màxima de 30 dies, i la primera d’aquestes missions podria ser al 2020.

Però el viatge no serà barat. Segons les estimacions de l’agència, un seient en aquests “vols” costarà al voltant de 50 milions de dòlars. A més, la NASA cobrarà als visitants pel menjar, l’emmagatzematge i les comunicacions des de l’estació.

Segons els responsables de l’agència nord-americana, obrir les portes al sector privat permetrà a l’agència centrar-se en l’objectiu de l’administració de Trump de tornar a la Lluna al  2024, que podria finançar-se en part pels beneficis de l’ús comercial de l’EEI.

https://www.eitb.eus/es/noticias/sociedad/detalle/6464207/la-nasa-abre-estacion-espacial-internacional-al-turismo-viajes-privados/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *