Els arbres cada vegada creixen més ràpid i moren abans

Segons avança el canvi climàtic, els boscos perden la seva capacitat d’emmagatzemar carboni a llarg termini.
Plantar arbres per frenar el canvi climàtic és bo, però l’eficiència d’aquesta estratègia està en dubte. Una conseqüència de l’escalfament global, almenys en llocs que eren freds, que els arbres creixen més ràpid. Però segons un nou estudi, el desenvolupament accelerat també fa que morin abans, alliberant abans d’hora el carboni que van atrapar de l’atmosfera al llarg de la seva vida.

L’anàlisi sobre un període des de fa 2.000 anys fins a l’actualitat i demostra que els arbres amb més vida són aquells que van créixer més a poc a poc. Les condicions fredes frenen el desenvolupament, però a canvi permeten als arbres arribar a la maduresa més tard. Per contra, els arbres que van créixer ràpid durant els seus primers 25 anys d’edat van morir abans que els seus parents endarrerits.

Trabajo de dendrocronología (ciencia que se ocupa de la datación de los anillos de crecimiento) en un pino negro de Aigüestortes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *