La científica que usa luz para combatir el alzhéimer

“La científica que usa luz para combatir el alzhéimer”

Aquesta noticia tracta d’una científica.Resultado de imagen de Li-Hue Tsai

Ha observat sobre les ones que s’envien les neurones entre sí i mes concretament sobre una freqüència que és el ritme Gamma (30-80 hertzs). Aquestes ones són especialment intenses durant les activitats cognitives intenses, com la memòria de treball. I va descobrir que en ratolins, amb Alzheimer aquesta activitat s’interromp en l’etapa presimptomàtica, abans que mostri deteriorament cognitiu.

Sabent això: Ella va intentar restaurar els ritmes gamma utilitzant epigenètica [una tècnica que implanta elèctrodes lumínics en el cervell per controlar-lo]. No va poder creure-ho, perquè quan va millorar l’activitat gamma, els nivells d’amiloide (encima que ocupa el espai de les neurones al haver una altre molècula CDK5 que fa que es morin en massa i …)  es van reduir.

Daniel Gargallo Leal

Notícia: https://elpais.com/elpais/2019/05/23/ciencia/1558627869_717947.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *