3r visita el MUHBA

A tercer estem fent un projecte sobre la nostra ciutat. Ja hem investigat sobre el nostre carrer i el nostre barri. Ara és el torn de Barcelona. Però com podem parlar de Barcelona sense fer-ho de Barcino?

El 9 de desembre vam agafar el metro ben puntuals per arribar al centre de la ciutat abans de les 10. Després d’esmorzar al fantàstic escenari de la plaça del Rei, els monitors del MUHBA ja ens esperaven. Ens vam dividir en dos grups i mentre uns baixaven sota terra per descobrir la colònia romana, els altres ho feien des de la superfície. Sabeu què era el Decumanus Maximus i el Cardo Maximus? Com arribava l’aigua a la ciutat? Heu vist les columnes del Temple d’August? Com eren les bugaderies fa dos mil anys? Quina era la salsa preferida dels romans?

Vam descansar una estona a la plaça de Ramon Berenguer el Gran. I després de dinar i jugar una estoneta: tornem-hi. Érem pels volts de Nadal, així que vam aprofitar per fer una petita visita a la fira de Santa Llúcia, mentre anàvem cap a la plaça del 8 de Març. Allà vam poder observar l’autèntic aqüeducte de Barcino. I de l’aqüeducte, a la Via Sepulcral de la plaça Vila de Madrid.

Cansats, però satisfets, vam dirigir-nos cap al metro i cap a l’escola. Ara ja sabem una mica més de la història de la nostra ciutat.

Un comentari a “3r visita el MUHBA

  1. Jo no coneixia el MUHBA, i gràcies a aquesta excursió, “algú” m’hi va portar als Nadals !!! Realment és molt interessant, val molt la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *