ELS NOSTRES ARBRES I LES VERDURES DE L’HORT

Durant aquest curs, cada classe ha treballat un arbre del pati de l’escola i ha plantat una verdura a l’hort.
Els nens i nenes de la classe de les estrelles han observat el CIRERER (està al costat de l’hort) com li cauen les fulles a la tardor i li surten a la primavera; li surten flors blanques i després el seu fruit: cireres. Fins i tot les vam poder tastar i també les que ens va portar en Martí. Pel que fa a l’hort hi van plantar ENCIAMS i quan van crèixer els vam collir i ens les vam endur a casa.
Els nens i nenes de la classe dels sols i les llunes han observat el NEGUNDO (està al costat de la caseta) també li cauen les fulles a la tardor i li tornen a sortir a la primavera, també en van calcar l’escorça del tronc. A l’hort hi van plantar COLS que van crèixer i les van collir per emportar-se les fulles i fer un bon caldo.
Finalment els nens i nenes de Plutó i Saturn van observar la POMERA (està a sota la sorrera de dalt) amb pomes a la tardor, de fulla perenne que torna a sortir a la primavera. I a l’hort van plantar FAVES que a finals de Maig van collir. A la classe també vam plantar una FAVA amb cotó fluix.

CAN BATLEM

El passat dimarts dia 8, els nens i nenes de la classe de les Estrelles vam anar a visitar Can Batlem, la casa de la Dolors. Ella ens va ensenyar les gallines, els galls, els ànecs, els conills, els coloms… Vam poder tocar un conill i un colom. També vam poder veure una oca petita i tocar les seves gosses: kirla i lila. La Dolors ens va explicar que el blat de moro surt de la panotxa i els agrada molt a les gallines, els pollets i els ànecs. Abans de marxar ens va ensenyar l’hort i ens va donar un ou per cada nen. Ens van agradar molt tots els animals, veure’ls i tocar-los.

MARINELAND

El passat dijous dia 27 de Maig vam anar a Marineland, a Palafolls. Un cop vam arribar el grup de P5 A, Plutó, va anar a fer el taller dels Dofins i la resta a veure l’espectacle de les Aus. Aquí vam esmorzar veient els guacamais, les cacatues i els lloros amb plomes de molts colors i de noms variats. Tot seguit ens vam dirigir a la piscina dels dofins, primer van sortir 2 lleons marins fent una exhibició i després els dofins. Un total de 5 van fer piruletes, “bàsquests”, nedar amb els monitors i menjar molt peix al ritme de la música.
En Bielde P5 B en va poder veure i tocar un d’aprop. Alguns grups van dinar en les zones d’ombres i els altres passejaven pel lloc observant flamecs, corbs marins, cigonyes i uns parents de’n Pingu, els pingüins.
En el taller dels Dofins un monitor ens va explicar que aquest animal és un mamífer (neix de la panxa de la mare), té 4 aletes que li serveixen per nedar i girar, moltes dents per caçar peixos que se’ls empassa. Els dofins respiren per l’espiracle, el forat de dalt del cap, quan estan fora de l’aigua. Al grup de P3 hi havia la Montse que ens va ensenyar la seva blanca panxa i va parlar fent sorolls i estava molt contenta d’estar amb nosaltres.
Cap a dos quarts de 4 vam tornar a l’autobús per tornar cap a Calldetenes. Ens va agradar molt estar en contacte amb aquests animals i ens ho vam passar superbé!!!

EL MARTÍ

El passat dimarts dia 18 els nens i nenes de les classes del sol i la lluna, saturn i plutó van anar a visitar la casa de pagès El Martí, casa de l’Aina. El seu pare i els seus avis ens van ensenyar les vaques, les gallines, els vedells. També vam veure una garsa a dins una gàbia i un espantaocells. Ens van convidar a esmorzar croissants i suc de fruita. Ens va agradar molt!!

El Martí

TALLERS DE SANT JORDI

Durant la setmana de Sant Jordi vam realitzar uns tallers per grups amb nens i nenes de les diferents classes. Cada tarda feiem un taller diferent: dramatització de la Llegenda, danses de l’Època Medieval, un drac, cavalls i escuts o corones. Ens ho vam passar d’allò més bé!!!