Visita al museu Picasso i a la Barcino romana.

El dimarts 4 de juny els nens i les nenes de tercer vam realitzar una sortida a Barcelona, per fer un recorregut pel Casc Antic i així poder veure “Barcino romana i medieval” i, també, visitar el Museu Picasso.

 

El recorregut que vam fer va ser el següent:

–         L’Avinguda de la Catedral, per veure la façana.

–         La Plaça Nova, per veure les torres de la muralla romana i una de les portes semicirculars d’entrada, així com també un tros de l’aqüeducte que portava l’aigua del Besòs fins a la ciutat de Barcino.

–         La Plaça de Felip Neri, on es troba l’església bombardejada per l’aviació franquista l’any 1938.

–         Els diferents carrers del barri jueu (el Call).

–         La Plaça Sant Jaume on es trobava el fòrum romà, en la intersecció entre els dos carrers més importants de la ciutat: Cardus i Decumanus; lloc on es discutien tot tipus d’assumptes sota les regnes de la Cúria romana.  També vam veure les façanes de l’Ajuntament i del Palau de la Generalitat.

–         El Carrer Paradís on es troben quatre columnes i una part del pòdium del que havia estat el Temple d’August, probablement dedicat al culte imperial.

–         I finalment la Plaça del Rei.

 

Després, en el Museu Picasso vam observar, analitzar i conèixer la sèrie dels diferents quadres de “Las Meninas”, tenint en compte tots els aspectes que la integren: personatges, protagonistes, espai, color, llum,…

Amb la realització del taller vam poder establir relacions entre el llenguatge pictòric i fotogràfic, així com també veure els diferents punts de vista d’una mateixa situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà