Programem amb scratch

Cada divendres a la tarda, l’alumnat de quart i cinquè, participa en un taller de programació amb SCRATCH, amb la col.laboració d’una exalumna.

L’objectiu  del projecte, iniciat el curs 14-15 a l’Escola Pau Claris, és  contribuir a desenvolupar la creativitat i el pensament divergent  des d’un model d’aprenentatge significatiu, basat en el plantejament de  problemes i en el treball cooperatiu.

Amb  l’scratch introduïm el nostre alumnat a un entorn de programació especialment dissenyat per a nens i joves. Encaixant instruccions com si fossin blocs d’un joc de construccions, petits i grans,  creen les seves pròpies històries, videojocs,  programen senzills robots…

Els nens i les nenes es plantegen reptes i utilitzen la programació amb scratch per assolir-los, treballant cooperativament.  Es potencia  tot el procés de  resolució de problemes, el  raonament lògic, el desenvolupament d’idees pròpies i de grup i la perseverança per obtenir un resultat final, així com l’autoavaluació del procés i del resultat

https://scratch.mit.edu/

scratch 002 (600 x 450)

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Programem amb scratch

  1. Marc Pino diu:

    Jo ho faig i es molt divertit!!!!

  2. salma diu:

    Em va agradar molt scratch !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *