RAIMON PORTELL ENS VISITA!

En el marc del Programa “Autors a les Aules”, aquest divendres 6 d’abril, ens ha visitat l’escriptor Raimon Portell.

L’estona que hem passat amb ell, ens ha despertat la motivació i les ganes de llegir i d’escriure!

També ens ha dedicat a tots els cursos, el seu llibre que hem llegit: “El millor dia de la meva vida”.

Publicat dins de Cicle Mitjà, Cicle Superior, General | Deixa un comentari

II Mercat Solidari

Un any més, l’alumnat de sisè ha preparat amb moltes ganes  el II Mercat Solidari.

Aquest curs, hem destinat els guanys del mercat,  al Projecte Aliments en vacances, emmarcat en el Projecte aliments per la solidaritat.
Els diners aconseguits en aquest mercat,  han estat concretament 783 euros. Aquests, s’han destinat a aquest projecte impulsat des del Consorci d’Atenció a les persones.

Moltíssimes gràcies a tothom per la seva col.laboració!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ESPORT BLANC AL CICLE MITJÀ

Al llarg d’aquest 2n trimestre els alumnes de cicle mitjà estan participant en el programa Esport Blanc promogut pel departament d’Ensenyament. Aquest programa consisteix en 8 sessions a Sant Joan de l’Erm i Masella. Es fan 3 modalitats diferents d’esquí: 3 sessions d’esquí de fons, 3 d’esquí de descens i 2 de surf de neu.

A dia d’avui ens quedem dos sessions per acabar el programa, una a Sant de l’Erm el dimecres 14 de març i una a Masella el dimecres 21 de març.

El cost de les 8 sessions és de 26,5 euros, inclou transport i el lloguer del material necessari per fer l’activitat.

Aquest programa és una gran oportunitat per gaudir i treballar diferents dimensions del currículum (medi, educació física, matemàtiques, …) realitzant una activitat molt arrelada al nostre territori.

Destacar la participació dels alumnes, que ha estat molt elevada, amb una gran implicació i motivació.

Als alumnes de 4t que aquest curs acaben el programa, se’ls ofereix una 9a sessió de caire lúdic-competitiu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRÀCTICA PSICOMOTRIU AUCOUTURIER

La nostra escola es replanteja moltes coses. Està immersa en un procés de canvi, generat per un debat constant i unes ganes de respectar i de donar el màxim de possibilitats als nostres infants.

La pràctica psicomotriu Aucouturier es basa en la comprensió de l’expressivitat motriu dels nens i promou el desenvolupament dels nostres infants i els ajuda en el seu camí cap a la autonomia.

La comunicació s’estableix en el cos i, és en aquest on es viuen i es recorden les emocions viscudes a partir de les relacions amb un mateix i amb els altres, les frustracions i les angoixes.

L’expressivitat motriu que planteja Bernard Aucouturier és la forma original en la qual l’infant manifesta la seva part més interna i inconscient des de les primeres interaccions amb el món exterior. Aquesta manifestació dels aspectes més interns es realitza a partir del joc lliure, una activitat espontània i permissiva . Els infants parteixen de les seves necessitats emotives i motrius durant les sessions,  del seu desig i dels seus interessos.

El psicomotricista durant la sessió no imposa sinó que acompanya a l’infant en aquest procés lliure de creació, experimentació i creixement. No obstant, les sessions tenen un ritual espacio-temporal molt concret que es basa en:

RITUAL D’ENTRADA:  és un moment d’acollida i reconeixement individual i grupal  de cada infant.  Compartim  i dialoguem abans de passar a l’acció. És un moment adequat també per recordar les normes de l’aula de psicomotricitat.

FASE D’EXPRESSIVITAT MOTRIU: moment en que l’infant posa en moviment tot el seu cos amb total llibertat, aconseguint així descarregar grans quantitats d’energia, tensions, conflictes, … Vivint el plaer que produeix el moviment del propi cos, l’infant aconseguirà sentir una descàrrega tònica, que, alhora, el permetrà aconseguir una descàrrega emocional. A mesura que l’excés de desig motriu disminueixi, l’infant començarà a investir els objectes de la sala, iniciant-se al joc simbòlic. En el joc simbòlic es posarà de manifest les vivències personals de cada infant.

FASE DE REPRESENTACIÓ:  Passarem del plaer de l’acció al plaer de pensar. Passem del moviment a la calma, on l’infant és capaç de parar el seu cos i posar en marxa l’activitat de representar a partir d’un dibuix, una representació amb platilina,  una construcció amb blocs de fusta, un conte, el que s’ha viscut dins la sala

RITUAL DE SORTIDA: Per últim, la sessió de psicomotricitat es tanca mitjançant un ritual de sortida, en el que es posa paraules aspectes del joc i de la sessió compartida.

L’adult acompanya aquest procés, que es desenvolupa de forma natural, i només quan hi ha dificultats intervé per a fer les propostes més estructurades i tancades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM UN PENELL

Els nens i nenes de tercer hem construït un penell. Hem fet hipòtesis, proves, hem apuntat les nostres conclusions i ens hem co-avaluat. Treballar en grup ha estat tota una experiència!! Ens ha agradat molt!!!!

[youtube]https://youtu.be/DR4xKR6xV7U[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS PETITS CIENTÍFICS DE SEGON

[youtube]https://youtu.be/HlzqeSTeI1g[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A 2n EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA

Als alumnes de 2n se’ns ha plantejat un repte. Un personatge anomenat M930 ha arribat al nostre planeta i necessita urgentment aigua per sobreviure. Al lloc on es troba hi ha algun riu, però l’aigua no es prou neta per beure. Nosaltres intentarem ajudar-lo.

Primer ens hem organitzat per grups i, amb diferents materials hem provat de netejar l’aigua que hem embrutat amb diferents substàncies que teníem. Hem aconseguit aigua més neta però no del tot.

experimentem 1

experimentem 2

experimentem 3

Hem buscat informació i hem construït un filtre utilitzant cotó fluix, sorra fina, grava i pedres. El primer intent no ha funcionat, però nosaltres no ens hem rendit i després de pensar què havia fallat, ho hem tornat a provar. I ho hem aconseguit!! L’aigua bruta del riu, ara sortia ben neta. És clar que encara caldria fer alguna cosa més per eliminar els microbis que hi poguessin quedar.

Ja podem aconsellar al nostre amic!

 

construim un filtre 1 construim un filtre 2 construim un filtre 3 construim un filtre 4 construim un filtre 5 construim un filtre 6

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRESENTACIÓ DEL CLUB DE LECTURA DE PRIMER

US PRESENTEM EL  CLUB DE LECTURA DELS NENS I NENES DE PRIMER.

ESTEM MOLT CONTENTS I CONTENTES DE PODER LLEGIR EN

AQUEST ESPAI  .

IMG_5022 bo

IMG_5037 (1632 x 1224)bo

IMG_5121 (800 x 449)bo

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS NENS I NENES DE SEGON DIBUIXEM L’ESCOLA

Els nens i nenes de segon hem sortit al pati per dibuixar l’escola.

Primer l’hem observat atentament per no oblidar detalls importants i després ben concentrats hem començat a dibuixar-la.

Mireu com ens ha quedat!

Esperem que us agradi.

dibuixant l'escola (2) (1296 x 972)bo

dibuixant l'escola (5) (600 x 450)bo

dibuixant l'escola (7) (1296 x 972)bo

dibuixant l'escola (12) (600 x 450)bo

DSC04796 (2420 x 1921)bo

DSC04797 (2473 x 1768)bo

DSC04798 (2512 x 1792)bo

DSC04799 (2420 x 1758)bo

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Students’ autobiographies

Hello!

Els més grans de l’escola han redactat la seva pròpia autobiografia en anglès. Aquesta tasca és el producte final del treball que s’ha fet aquest curs dins del marc del “Tractament integrat de Llengües” que comportava un treball coordinat de les assignatures de català, castella i anglès a sisè. Podeu veure les autobiografies finalitzades a la secció de la dreta.

Qué bonics eren de petits!

Nice! 🙂

Publicat dins de General | Deixa un comentari