Xerrada informativa sobre el mosquit tigre -5è-

Xerrada a l’escola sobre el mosquit tigre de Sara Vergonyós, tècnica del Dipsalut. També vam comptar amb l’assistència d’un equip de RTVE a Catalunya que va filmar la sessió a 5è B. Aquest dissabte 29 o diumenge 30 es podrà veure a les 14:00 h per TV1.

“La forma més efectiva de combatre el mosquit tigre és no deixar-lo criar. Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i els ajuntaments de la demarcació de Girona portem a terme programes per evitar-ho, però cal que tu també hi participis.
Només has d’evitar que el mosquit criï a casa teva”

Més informació clicant aquí.
El Projecte educatiu del mosquit tigre és una de les línies d’actuació del Programa per a la vigilància, seguiment i control del mosquit tigre. Busca fer partícips en la lluita contra el mosquit tigre als alumnes de 5è de primària de les escoles de la demarcació de Girona.

Està dividit en dues parts:
A la primera, tècnics del Servei de Control de Mosquits ofereixen xerrades-taller a les escoles. Hi expliquen què és el mosquit tigre, quin és el seu cicle de vida, quins ambients són els més favorables per al seu desenvolupament o com evitar-ne la reproducció. A més, ensenyen als menuts a identificar-ne les larves i els exemplars adults i quines són les mesures que cal prendre per evitar la proliferació de l’insecte.

La segona fase és el treball de camp. Es lliura un kit d’entomòleg a cada alumne amb tot el material necessari perquè elabori mostreigs i reculli larves de mosquit pels seus entorns habituals. Els mestres fan arribar el material al Servei que analitza les mostres i comunica els resultats a cada escola. Les dades obtingudes també serveixen per ampliar la informació que el Servei obté gràcies als seus controls periòdics.
L’objectiu principal del projecte és sensibilitzar la població de l’impacte del mosquit tigre en la salut de les persones i el medi natural i donar eines per impedir-ne la reproducció. I és que l’activitat educativa a les escoles enllaça amb els adults. Els nens i nenes transmeten el que han après als seus pares i insisteixen en seguir les recomanacions per evitar que el mosquit tigre dipositi les seves larves. A més, a través del treball de camp, els adults participen en la recollida de mostres, de manera que també se sensibilitzen sobre els riscos i la prevenció enfront aquest mosquit. Aquesta tasca de conscienciació és bàsica ja que es calcula que, si cada persona es responsabilitzés d’evitar que el mosquit tigre criés a casa seva, es reduiria un 70% la supervivència de l’insecte.

Quant a b7005248

Bloc de la nostra escola on es pot veure una mostra de les diferents activitats que es porten a terme en l'escola.
Aquest article ha estat publicat en Cicle Superior. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *