FORJADORS, EBANISTES, NINOTAIRES, CERAMISTES, PICAPEDRERS…OMPLEN L’ESCOLA DE MATERIALS, TEXTURES, COLORS I VIVÈNCIES

A l’escola estem immersos en ple Projecte Interdisciplinar “AMB ULLS D’ESCULTOR” i portem uns quants dies treballant amb diferents grups cooperatius i tallers pensants des dels més petits fins als més grans.

Ahir vam recordar la sortida elaborant diferents murals, editant un projecte audiovisual, redactant notícies, orientant-nos en un mapa, reforçant l’anglès i també la llengua catalana i castellana…

Avui ha arribat el torn d’obrir les portes de l’escola a uns GRANS ARTISTES que ens han presentat les eines amb les quals treballen, ens han explicat les seves vivències i hem pogut viure de primera mà el procés de creació d’una escultura experimentant amb diferents materials (roba, ferro, fang, fusta i pedra), volums, textures…

El forjador Adrià Noguera

Aprenent, amb l’Adrià, l’ofici de forjador

Els alumnes, dividits en grups de diferents edats, hem pogut gaudir i aprendre amb el forjador Adrià Noguera (autor del dragó que hi ha a la paret del local del jovent de Prats i de l’escultura dels gegants de la nostra vila), el ninotaire Gerard Bosch, el picapedrer Agustí Vinyes i la ceramista Anna Garcia.

El ninotaire Gerard Bosch

En Gerard amb una dels ninots creats pels alumnes

Cosint les creacions dels alumnes

 

Amb tots ells hem après que per arribar a elaborar una obra, cal un procés de planificació i un esbós sobre el qual treballar i fins i tot hem pogut crear la nostra pròpia escultura amb roba, dissenyada per nosaltres mateixos.

 

El picapedrer Agustí Vinyes

La ceramista Anna Garcia

Moldejant el fang amb l’Anna

 També hem visitat el taller de l’ebanista Joan, en Piteu, que ens ha ensenyat en què consisteix el treball de la fusta, com n’és d’important cada detall i l’esforç que cal dedicar en cadascuna de les seves creacions.

L’ebanista Piteu al seu taller

En Piteu mostrant algunes de les seves obres

L’experiència ha sigut molt gratificant per tots i, des de l’escola, volem donar les gràcies a tots ells per dedicar-nos el seu temps, explicar-nos la seva experiència i fer-nos viure el seu treball com escultors i professionals.

Aquest article ha estat publicat en activitats, alumnes, Lluçanès, poble, Projectes, Visites, Visual i Plàstica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a FORJADORS, EBANISTES, NINOTAIRES, CERAMISTES, PICAPEDRERS…OMPLEN L’ESCOLA DE MATERIALS, TEXTURES, COLORS I VIVÈNCIES

 1. Anna diu:

  Quina feinada, però quin treball tant preciós. L Èric aquesta setmana ens ha regalat una escultura a cada membre de la família, estava molt motivat. Gràcies per tota la feina que feu per ajudar a créixer els nostres fills!
  Família Girvent-Vilà

 2. Clara Comas Valls diu:

  JA TINC UN NINOT FET COM ELS SEUS I M’HA AGRADAT MOLT FER-LO

 3. Molt bé Clara!
  Ens pots fer arribar una fotografia del teu ninot al correu de l’escola i nosaltres estarem encantats de poder-lo publicar al bloc.
  Gràcies per comentar.
  Escola Lluçanès (a8023207@xtec.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *