ELS COLORS DEL MENÚ ESCOLAR

alimentL’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients ( proteïnes, hidrats de carboni, greix, vitamines, minerals, fibra …) que permeten cobrir les necessitats de l’organisme. Per tal que el creixement i el desenvolupament del nen es produeixi de manera adequada és imprescindible una alimentació suficient i variada. La naturalesa ens presenta aquests nutrients sota diferents formes i colors, en forma d’ALIMENTS i per tant, cal que la nostra alimentació sigui el més acolorida possible. Hi ha aliments blancs ( productes lactis, cebes, arròs…) , grocs ( pasta, blat de moro, pinya….), taronges ( pastanaga, taronja…), vermells ( carn vermella, tomàquet, pebrot…), verds ( pèsol, pebrots verds…), blaus ( peix blau com tonyina, seitó…), marró ( salsa de soja…), negres ( olives, raïm…) i si aneu pensant hi ha molts altres colors en els aliments, tant en els naturals com en els cuinats o processats. En el disseny dels menús del menjador escolar introduïm tots aquests i molts altres aliments , de manera que cada trimestre treballem per a oferir plats nous, plats amb alta acceptació i plats nutritius. (segueix)

Enguany hem introduït plats molt saborosos com el llom amb salsa de xampinyons i els raviolis italians, plats de temporada com el meló amb pernil i les amanides fresques de llegums a la primavera, productes exòtics com la salsa de soja, plats amb peix blau com la tonyina i el seitó , plats amb molta verdura com les truites de pebrot o els arrossos i les carns al forn amb verdures i productes ecològics com els iogurts naturals del Lluçanès. Som conscients que no tots els plats nous tindran les mateixes acceptacions per part de tots els començals, és per això que setmanalment , un equip de coordinadors vetlla per anar millorant gastronomicament aquests plats. Hi ha evidències que entre la població en edat escolar és freqüent un baix consum de fruita, verdura i peix, aliments que formen part de l’anomenada dieta mediterrània, considerada una de les més saludables del món. Així mateix, aquest baix consum pot anar acompanyat, de vegades, d’un elevat consum de dolços, llaminadures i begudes refrescants, o de la supressió d’algun àpat.
Convé, doncs, potenciar aspectes que incideixin en la recuperació de l’alimentació mediterrània, és a dir, afavorir el consum de cereals, fruites i fruita seca, verdures, llegums, làctics i peix, així com adoptar hàbits alimentaris estructurats (primer esmorzar a casa i complet, repartiment de la ingesta diària entre quatre i sis àpats,
adequació de la quantitat de les racions, etc.).
Des del servei de menjador escolar servim 5 dels 14 àpats principals de la setmana, que s’han de complementar amb sopars, esmorzar i berenars saludables. És per aquest motiu que us ajudem a confeccionar els vostres menús setmanals amb uns suggeriments de sopars que podeu trobar al darrera dels menús dels dinars i també suggeriments de menús equilibrats setmanals per a tota la família a la pàgina web de Vespella. Recordeu que una bona alimentació és una de les eines més importants per a prevenir la malaltia i promocionar una bona salut als vostres fills i a tota la vostra família.

BON PROFIT
Servei d’assessoria dietètica del menjador escolar
Vespella d’esplai

Aquest article ha estat publicat en general, serveis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *