Hem observat un cervell

Tot sovint, a l’escola, parlem del cos i tot el que hi tenim. Com funciona, com ens aguantem… doncs va arribar el dia de parlar del cervell i aprofitant que l’Àlex i el Marc ens podien portar un cervell de porc vam fer una obsrevació directa a la classe d’aquest òrgan tan imporant.

Els menuts primer no van veure-ho gaire clar i tocaven molt amb la punteta del dit per sobre, però després ja es van animar més. Tot i així el Lukas no li va agradar massa l’aspecte que tenia el cervell i va decidir mantenir-ne les mans una mica al marge un cop obert per la meitat.

Vam poder veure la forma del cervell, com és l’escorça, el vam partir pel mig i vam observar l’interior, vam veure què hi havia just a sota de l’escorça i tots els seus plecs, etc. Vam aprendre que les coses que pasen a la part dreta del cos les controla la part esquerra del cervell i a l’inversa; que n’és de complicat el cervell!

dsc02321.JPG
També en vam comprovar, és clar, la plasticitat que té i vam comentar el molt delicat que és i la importància que té vigilar molt què fem amb el cap. Potser seran futurs neuròlegs.

dsc02322.JPG

L’Àlex ja li van quedar ganes de conèixer també un cor i uns pulmons. Si més endavant en tenim l’oportunitat coneixarem com són tots aquests òrgans per dins.

Des d’aquí agraïr també la família Duró per proporcionar-nos el cervell de porc. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *