DIA DEL MEDI AMBIENT

Avui celebrem el dia del medi ambient. Molts nens i nenes de l’escola hem vingut amb bicicleta, patinet, patins o a peu. Aprofitant aquesta diada podrem fer al pati de l’escola un recorregut d’un circuit amb les bicicletes, patinets…
Els nens i nenes d’educació infantil han plantat flors a les jardineres i els nens i nenes de primària farem un treball manual amb material reciclat.

CLOENDA PREMIS ARADA 2013

ENGUANY LA NOSTRA ESCOLA, JUNTAMENT AMB LES ALTRES ESCOLES DE PRIMÀRIA DEL MUNICIPI, HEM PARTICIPAT EN LA 2A EDICIÓ DE LA INICIATIVA ORGANITZADA PER A.R.A.D.A. (ASSOCIACIÓ RURAL D’ATENCIÓ A LES DEMÈNCIES I L’ALZHEIMER) : “LES ÀVIES I AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS DIBUIXEN”. L’ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE  ES VA CELEBRAR EL PASSAT DISSABTE 27 D’ABRIL A LA CASA DE CULTURA DE LA VILA.

EN AQUEST ACTE ES VA FER L’ENTREGA DE PREMIS ALS GUANYADORS DE LA NARRACIÓ DELS CONTES (AVIS I ÀVIES MAJORS DE 55 ANYS) I ALS INFANTS QUE EN VAN FER ELS DIBUIXOS. DELS SIS DIBUIXOS GUANYADORS, DOS VAN SER ATORGATS A DUES ALUMNES DE LA NOSTRA ESCOLA, SENT UN D’ ELLS EL PRIMER PREMI: LA LAURA DORCA DE 6È I LA PAULA SOLER DE 4T. A CONTINUACIÓ PODEU VEURE LES FOTOGRAFIES DE L’ACTE, ELS DIBUIXOS DELS GUANYADORS I TOTS ELS DIBUIXOS PARTICIPANTS DE LES DIFERENTS ESCOLES. ESPEREM QUE US AGRADIN!

 

TREBALLEM EL TEXT INSTRUCTIU

Els nens i nenes de cicle mitjà hem estat treballant el text instructiu. Ens hem adonat que les receptes, les instruccions d’aparells, els muntatges de diferents objectes o utensilis, les instruccions d’un medicament… són textos instructius. Aquí podeu veure uns quants jocs que hem escrit nosaltres en grups cooperatius. Esperem que us agradin!!!

TEATRE EN ANGLÈS

El passat dijous 11 d’abril, els nens i nenes de primària de la nostra escola vam anar a veure una representació de teatre en anglès “Pirate Island” a càrrec de la companyia Blue mango. Vam aprendre nou vocabulari, noves estructures gramaticals i algunes cançons.

“PIRATE ISLAND” tracta d’un pirata que viu a una illa deserta des de fa 20 anys. Un dia arriben dos nàufrags i tenen problemes de convivència, però ràpidament superen les diferències.

L’obra ens va agradar molt i els nostres alumnes van gaudir cantant, ajudant i escoltant als actors.

CONTES ARADA

Des de l’escola participem en el projecte que ja va iniciar l’any passat A.R.A.D.A on es realitza una activitat intergeneracional. Els avis que ho desitgen escriuen un conte. El jurat creat per aquesta activitat n’escull tres que són els que ens venen a explicar a l’escola els avis o àvies autors del mateixos contes. N’hi ha un per cicle inicial, un per cicle mitjà i un altre per cicle superior. El conte que han adjudicat al nostre cicle porta per títol “La fira màgica”. Ara ja podrem fer el dibuix tan bé com sapiguem! I de totes les escoles en seleccionaran un que sortirà al llibre de contes guanyadors juntament amb els dibuixos també seleccionats. Doncs… a dibuixar!!!

PROJECTE RIUS

La setmana passada vam anar a fer una sortida al riu programada dins el “Projecte Hugot,Rius i Rieres del Berguedà” que portem a terme aquest any a l’escola. Tot i el fred, ens ho vam passar molt bé investigant i recollint mostres de macroinvertebrats i identificant la vegetació dels marges de riu amb l’ajut d’un herbari.A la tarda vam poder identificar els macroinvertebrats amb lupes binoculars, fitxes d’identificació… per trobar l’índex biològic del nostre riu.
Vam poder comprovar que l’aigua del nostre tram de riu estava una mica contaminada, per tant, el nostre Hugot no hi podrà venir a tirar les seves amigues les truites. Oh… Esperem que a la primavera l’aigua es netegi amb la pluja i el desglaç.
Aquí podeu veure una mica les activitats que vam fer al llarg del dia.