Dotzè Dimecres Groc. No a les retallades.

Claustre en groc.

La Generalitat fixa en 360 euros la matrícula de l’FP per recaptar 15,7 milions d’euros

Cursar un grau superior de Formació Professional a Catalunya costarà 360 euros. La Generalitat ha concretat les taxes de l’FP amb l’objectiu de recaptar 15,7 milions d’euros. Els alumnes que l’any que ve es matriculin del segon curs pagaran 180 euros. Paral·lelament s’implanta un sistema de rebaixes, exempcions i beques que, segons el govern català, garantirà que cap estudiant quedi exclòs de la Formació Professional per motius econòmics.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha donat a conèixer el cost de la nova taxa per als alumnes que l’any vinent comencin la Formació Professional de grau superior. Costarà 360 euros, una quantitat que la consellera considera “modesta” i “manejable” en l’àmbit de la despesa dels joves.

Rigau ha explicat que s’ha mirat que la majoria d’estudiants puguin assumir aquest cost perquè és semblant a la tarifa plana que paguen per un telèfon amb internet. A més, la conselleria assegura que no n’exclouran cap alumne que no s’ho pugui permetre, perquè en aquests casos rebran ajudes.

Aquesta nova matrícula l’abonaran els futurs alumnes de graus superiors i també els dels cicles formatius de grau superior, però no els de grau mitjà, que continuaran sent gratuïts. Els que ja estiguin cursant l’FP, l’any que ve només pagaran la meitat de la matrícula: 180 euros.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat calcula que recaptarà al voltant de 15,7 milions d’euros amb la nova taxa. La conselleria assegura que la taxa permetrà una millora en el funcionament dels centres.

 

Altres centres:

Notícies relacionades:

This entry was posted in No a les retallades on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *