Carta de compromís educatiu

A partir del curs vinent, cada centre haurà de concretar la sevacarta de compromís educatiu d’acord amb els principis, objectius, criteris i valors del seu projecte educatiu. La carta es formalitzarà en el moment de la matrícula i s’haurà d’actualitzar a l’inici de cada etapa educativa, o bé quan ho acordi el consell escolar.

La Llei d’educació de Catalunya estableix la carta de compromís educatiu com un element capaç de potenciar la participació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles. És, com diu la LEC, el millor instrument per assolir un entorn de convivència i respecte a les escoles i instituts.

La família, l’escola i la comunitat educativa juguen un paper cabdal en l’educació dels nens i nenes. Per això, el compromís d’aquests agents és necessàri per poder acordar les estratègies que milloraran l’ensenyament de l’alumnat.

La família, l’escola i la comunitat educativa tenen una responsabilitat concreta en l’educació dels infants. La carta de compromís educatiu és, precisament, el document que formalitza aquesta necessària col·laboració: posa les bases del treball comú per afavorir el desenvolupament dels estudiants i el seu èxit educatiu.

De fet, la família i el professorat tenen funcions complementàries. Els pares i mares intervenen en el procés educatiu dels més petits, tant a l’escola com a la llar. Els presten un suport essencial i els aporten uns valors i unes expectatives, que són fonamentals perquè cada nen i nena sigui conscient de la importància que té l’educació per al seu futur.

L’elaboració dels continguts de la carta de compromís s’ha de fer amb la participació de l’alumnat, del professorat i les famílies. Només així tindrà sentit l’acord. Un compromís col·lectiu que farà possible que els nostres fills i filles aconsegueixin fer de l’educació una oportunitat de futur.

Isabel Darder
Directora General d’Atenció a la Comunitat EducativaClicant aquí podreu veure la Carta de Compromís de la nostra escola.

This entry was posted in Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *