Com ja sabeu, l’Ensenyament públic de Catalunya està patint els efectes d’una política de retallades socials molt agressiva des de fa uns mesos.

L’escola pública, la nostra, està patint aquestes retallades de moltes maneres.
En el nostre cas, deixant de banda les retallades dels sous dels mestres i de les mestres, amb les quals fins i tot podríem estar d’acord, si servís per mantenir o generar llocs de treball, la nostra escola ha cobrat molt menys per les despeses de funcionament.

Amb els diners encara s’hi pot fer de més o de menys, però amb les malalties, si toca, toca i aquí ja ens ha tocat viure-ho. Enguany si no et donen una baixa superior a 15 dies no t’envien substitut o substituta, ens les hem hagut d’empatollar com hem pogut: ajuntant grups, deixant de fer atencions individualitzades, suports, desfent desdoblaments, desviant hores de dedicació a preparació de classes… és a dir, desmuntant una organització que té per finalitat millorar l’atenció de l’alumnat, augmentar la qualitat de l’ensenyament i lluitar contra el fracàs escolar. Qui n’està atent o atenta al que passa a l’escola se n’haurà adonat.

Pel que fa al curs vinent ja han anunciat la retallada d’hores dedicades a coordinació, preparació de classes… bé, enguany ja n’havien retallat. A veure, aquestes hores fan o no fan falta? És difícil explicar que tan aviat fan tanta falta com l’aire que respirem, com que de sobte, ja no fan falta. Potser el fracàs escolar no està tant en la lectura com volen atribuir a l’escola, com en la inoperància de les nostres polítiques educatives que, evidentment, necessiten millorar molt i durar.

Un últim apunt dels molts que podríem comentar: pujada de taxes universitàries. Qui més qui menys voldria uns estudis superiors per al seu fill o la seva filla. Actualment els estudis superiors estant deixant de ser un dret per convertir-se en un privilegi.

Per tot això i més, arreu del País, ensenyants, alumnes i pares han iniciat accions de protesta. Les escoles públiques de la nostra comarca hem acordat:

• Informar les famílies.
• Col•locar el logo del No a les retallades als nostres blocs i pàgines web.
• Penjar pancartes a les façanes de les escoles.
• Anar a l’escola tots els dimecres amb una samarreta groga.

Des d’aquestes línies us invitem a que us uniu a la nostra protesta, que és la vostra, i que cada dimecres, acompanyants i canalla vinguin a l’escola de groc ja sigui amb una samarreta, una camisa, un mocador, un distintiu… fem que el groc digui Prou!

Claustre de mestres de la ZER Ribera d’Ebre Nord.