Pensa-hi: Els petits i els grans

RESUM:
RESUM:

A vegades, gran vol dir més fort, per exemple, venen uns nens de sisè i fan fora del tobogan als nens de primer, ells, s’intenten defensar, però com que són més grans i forts els nens de sisè, han de marxar cames ajudeu-me.
També els grans poden estafar als petits, per exemple, en un país (imaginari pot ser) sí que deixen votar als nens i nenes a partir de quan ja saben llegir. L’Antoni, promet als nens i nenes de sis i set anys, que si el voten com a alcalde del poble, només aniran a l’escola els dimarts i els dijous, tindran entrades gratuïtes als cinemes, els caramels els donaran gratis als menors de set anys,… L’Antoni va destacant, ja ha guanyat les eleccions, i ara és alcalde del seu poble. Els nens i nenes que l’havíen votat s’han quedat amb un pam de nas, no fa res del que havia promès. L’Antoni ha estafat els nens i nenes que l’havien votat. A vegades, als petits els fa il•lusió fer alguna cosa tot sols, i així es sentiran orgullosos, però, els grans no els deixen. Per exemple, en Janot està fet una fúria, estava a punt de pujar al tobogan tot sol, però, aleshores, ve el seu pare i l’ajuda, en Janot volia acabar de pujar tot sol el tobogan. També podem prendre algunes decisions tot sols, per exemple, l’Alba té dotze anys i té el cabell molt llarg, és la primera vegada que va a la perruqueria tota sola, i es sent gran, es vol tallar les puntes i una mica el serrell; el perruquer, li diu que li quedaria més bé el cabell curt, però ella diu que és de noi, aleshores, el perruquer li ensenya revistes de models i totes tenen el cabell curt. Al final se’l talla curt, quan arriba a casa, es fica a plorar, no es sent ella mateixa, es sent una altra persona. Ella només es volia tallar les puntes i una mica el serrell.

OPINIÓ:

Ha sigut un llibre molt interessant, els dibuixos fan riure molt, i com ho explica també. Diu moltes coses veritables, m’ha fet riure molt que un nen ahir tenia sis anys, i es desperta l’endemà al matí, i ja li falten tres dies per acabar el batxillerat. Ell que recordi, ahir a la nit fins i tot la seva mare li va llegir un conte i ara ja és gran. El dibuix que ho representa també m’ha fet riure molt, si el voleu mirar, és a la pàgina 32. Recomano molt el llibre, si jo l’hagués de puntuar li posaria un 10.

Un comentari a “Pensa-hi: Els petits i els grans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *