Gandhi

Mohandas Karamchand Gandhi va néixer el 1869 a l’Índia ,en aquell moment estava conquerida pels britànics ,però els indis continuaven fent les seves costums. Gandhi era un hindú religiós* ,era vegetarià i bastant tímid ,una vegada va tastar la carn d’amagat però ho va deixar perquè creia que feia alguna cosa dolenta .Es va casar amb tretze anys amb Kasturbai ,va tindre un fill ,però va haver de anar a Londres .Això sí va prometre que no menjaria carn ni beuria vi .A l’Índia va deixar la seva família . Quan a Londres va arribar es va comprar roba com la dels britànics i passava llargues temporades buscant restaurants vegetarians. Va aprendre a ballar, tocar el violí i parlar anglès. Un dia va trobar el llibre sagrat dels musulmans el bhagavad Gita . Després va anar a Sudàfrica i va veure els habitants maltractats va lluitar per ells i quan tot estava arreglat va tornar a l’Índia . Després va haver una guerra on va lluitar amb les seves paraules i fent d’ infermer, després va obrir una gran granja on vivien gent hindú de totes les classes.Molt després els britànics el van tancar a la presó on llegia llargues estones.Un dia es va fer amic d’un rus molt bon home. ,al cap d’un temps va deixar de vestir com els britànics i va vestir com els pobres indis. Un dia es va posar malalt pel seu dejuni, i un dia un home el va assassinar .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *