Text expositiu:Les posicions de joc del futbol onze

Les posicions en el terreny de joc ens diuen en quin lloc del camp juga cada jugador i quina es la seva funció.
Les posicions són:
Porter, central dret o esquerra, lateral dret o esquerra, exterior dret o esquerra, migcampista, davanter dret o esquerra i davanter centre.

Porter:
El porter és el jugador que té com a objectiu principal evitar que la pilota entri a la seva porteria. Ell és l’únic que pot tocar la pilota amb les mans, encara que només dins de la seva pròpia àrea. Els porters han de portar una vestimenta diferent als altres jugadors, tant del seu equip, com de l’altre. En general solen dur el número u.
Defensa:
El defensa és el jugador situat una línia davant del porter i una per darrere dels migcampistes, el principal objectiu és aturar els atacs de l’equip rival.
Migcampista:
El migcampista és el jugador situat a la zona del centre del terreny, una línia per davant dels defenses i una per darrere dels davanters, amb l’objectiu d’organitzar el joc entre les altres línies i assistir a elles.
Davanter:
El davanter és el jugador situat més endavant que els seus companys, una línia per davant dels migcampistes, el principal objectiu és el de marcar gols. La seva funció se sol limitar a atacar, deixant l’acte de defensar, però no vol dir que en qualsevol situació de perill, el davanter es converteixi en un centrecampista més per adoptar una alineació més defensiva.

Jo jugo al C.F.Linyola en la posició de davanter centre. La meva alineació preferida és 4-3-3.
El meu jugador favorit és en Lionel Andrés Messi, que juga de davanter dret tirant cap al mig.

Joel Pérez Vidal

3 comentaris a “Text expositiu:Les posicions de joc del futbol onze

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *