Castanyada 2012: recepta dels panellets

Aquí us deixem una recepta per fer panellets. Encara que, com ja sabem, cadascú té el seu toc personal…

Ingredients per a 4 persones

Ametlles picades: 1/2 quilo
Sucre: 375 grams
Patates: 125 grams
Ous: 2 unitats

Preparació

Es posen les patates en una olla i es bullen senceres amb la pell i tot. Un cop estan les patates cuites es pelen, s’aixafen i es deixen refredar
D’altra banda es posa el sucre i les ametlles en un bol i es remou.

Un cop remenat s’afegeixen les patates (ben fredes) i 1 ou sencer i es barreja tot bé amb les mans fins que quedi una pasta homogènia. Quan la massa està preparada es divideix en parts iguals depenent de quants sabors es vulguin fer.

Cada part es divideix novament i es fan boletes de 4 centímetres de diàmetre (aproximadament).
Per arrebossar els panellets, es bat l’ou restant i, un a un, s’arrebossen amb l’ou i després amb el que es vulgui (amb pinyons, amb coco, amb ametlles trossejades, amb cafè, amb cacau, amb codony, …
Finalment es van col•locant acuradament en una safata, es posa la safata a la part superior del forn a 180 graus fins que quedin daurats.
En cas de desitjar es poden pintar amb rovell d’ou just abans de posar-los al forn, ja que així queden més brillants i amb més presència.

Aquest article ha estat publicat en castanyada. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *