CANVIEM DE BLOC A WEB

Per fi tenim activa la pàgina WEB de l’escola, tot i que encara hem de perfilar alguns detalls, ja podeu anar visitant-la i familiaritzant-vos amb el nou entorn virtual.

agora.xtec.cat/escola-plademar

Publicat dins de General | Deixa un comentari

HAS BEGUT OLI?

Els i les alumnes de 6è vam fer un tast d’olis per diferenciar entre un oli verge i verge extra, d’un oli refinat.

HAS BEGUT OLI?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

QUI S’HA MENJAT LES VERDURES DE L’HORT?

Ahir els alumnes de 6è vam anar al hort per investigar qui s’havia menjat les fulles de les verdures, buscant proves per saber què podia haver estat.
Vam estar fent observacions i hipòtesis per saber quin o quins animals s’han menjat totes les fulles de les cols i les col-i-flors.
Després de totes les proves trobades i la posada en comú de totes les hipòtesis, hem arribat a una conclusió:

Han estat ERUGUES!

Què passa a l'hort?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Xerrada/taller sobre la prehistòria a 2n i 5è

Avui a l’escola ens han vingut a fer un taller didàctic als alumnes de 2n i 5è sobre prehitòria a càrrec de Lluís Batista, responsable de l’Àrea de Socialització de l’Institut Català de Paleocologia humana i Evolució Social (IPHES).

Mitjançant aquesta iniciativa, els alumnes han pogut conèixer més a fons en que va consistir el Paleolític i el Neolític.

Hem tractat els trets mes importants d’aquesta etapa, el dia a dia dels homes i dones, les creences, ritus i costums, i l’art que ens han deixat.

També hem pogut tocar reproduccions de cranis d’homínids, diferents peces, sílex i pirita (encendre foc) i hem pogut preguntar els nostres dubtes.

Ha estat una gran experiència!. Us deixem una mostra de com ho han viscut.

Taller didàctic de la prehistòria

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els alumnes de 2n recomanen llibres als companys!

La classe de 2n ha iniciat una nova activitat que es durà a terme dins dels 30 minuts de lectura diària.

Aquesta activitat s’anomena “RECOMANEM LLIBRES” i forma part de la formació que estem desenvolupant l’escola des de l’any passat de l’impuls de la lectura. Aquesta formació té com a objectiu estratègic la millora de la competència lectora de tot l’alumnat.

L’activitat de “RECOMANEM LLIBRES” dona la possibilitat que els lectors implicats tinguin gèneres o temes de lectura preferits i se’ls dona un espai el qual tenen la possibilitat de parlar sobre les lectures i poder recomanar llibres a la resta de companys, d’aquesta manera afavorir l’acostament d’aquest llibre a altres companys.

Aquesta setmana dos alumnes de la classe ja han iniciat l’activitat de RECOMANARAR LLIBRES. Llibres que els hi han agradat i que els hi agradaria que la resta de companys poguessin llegir-los també.

Us deixem una mostra perquè la veieu!

2n Recomanem llibres

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RACONS

Els i les alumnes de cicle superior s’ajunten en grups per treballar per racons.

Racons

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MESTRES-ALUMNES

En el nostre afany de millorar amb el dia a dia, estem fent una formació sobre els usos i el treball de diferents conceptes matemàtics amb el tàngram.

Formació matemàtiques

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA A L’ESPLUGA

Per ampliar els continguts del projecte sobre la prehistòria que estan fent a 5è, es va fer una sortida a la Cova de la Font Major de l’Espluga on van gaudir d’unes activitats d’allò més divertides.

Cova de la font Major

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA DELS ALUMNES DE 6è

Els i les alumnes de 6è van fer una sortida cultural a la biblioteca i el museu Àngel Guimérà del Vendrell.

Excursió Biblioteca I Museu Àngel Ge

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ERASMUS+ HOLANDA

Com ja sabeu, demà dimecres alguns i algunes alumnes de cicle superior marxen a Holanda com a part del programa d’intercanvi cultural Erasmus+.
Creem aquest post amb un àlbum de fotografies que serà “viu”. Què volem dir amb això? Doncs que les mestres acompanyants aniran penjant diàriament fotografies de les activitats que aniran realitzant, sempre en aquest mateix àlbum. De ben segur que no oblidaran aquesta experiència tan especial!

Erasmus+ Holanda

Publicat dins de General | Deixa un comentari