MOBILITZACIONS D’ENSENYAMENT

Benvolguda família: 

Com bé ja sabeu per informació de tots els  mitjans de comunicació, actualment s’ha presentat, per debatre al parlament, el Projecte de llei d’Educació de Catalunya.Aquest projecte presentat no acaba de recollir ni tan sols alguns dels canvis aconseguits en l’avantprojecte i que van en detriment del model de Servei Públic educatiu acordats en el Pacte Nacional d’educació . Aquest parlava de que tots els centres escolars sostinguts amb fons públics, independentment de la seva titularitat, s’havien d’integrar en una única xarxa de Servei Públic d’Educació  

A més a més cal afegir la incapacitat del Departament, i específicament del Conseller Maragall, a l’hora de resoldre els problemes reals que plantegen avui els centres educatius: massificació de les aules, dèficit en les construccions escolars, professorat insuficient per a l’escolarització.Així mateix el Departament està mostrant una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, incomplint els acords signats amb els sindicats que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i no donen resposta al problemes reals de l’educació: la proposta d’hores extres, la modificació del calendari escolar… són exemples de les ocurrències d’un Conseller que pren mesures unilaterals sense  diàleg i el consens amb tots els col·lectius implicats. 

Els motius pels quals es rebutja de manera contundent l’increment de les hores extres al professorat són perquè:

– És considera una  mesura mercantilista que pretén estalviar en inversions a l’escola pública a costa de la reducció de plantilles i empitjora la tasca organitzativa i de coordinació dels centres.

– Obre diferències entre els membres dels equips docents.

–  Empitjora la qualitat de l’ensenyament públic, dificulta l’atenció i la coordinació amb les famílies i disminueix la possibilitat de formació del professorat. 

Es per tot això  que estan previstes tot un seguit de mobilitzacions per donar suport a  un No rotund a la política educativa del Departament d’Educació: 

DIJOUS 12 DE MARÇ  Concentració a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per tothom que vulgui manifestar-se en contra d’aquesta política educativa: pares, mares, docents.. 

DIJOUS 19 DE MARÇ hi ha una convocatòria de vaga de tot el professorat de Catalunya. Ja us informarem degudament. 

CLAUSTRE DEL PROFESSORAT

Aquest article ha estat publicat en Circulars. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *