Per què no som com l’Ameca?

En aquests moments l’Ameca és el robot humanoide més avançat del món. A partir de la pregunta Per què no som com l’Ameca? les Tortugues ens hem proposat reflexionar en el nostre projecte sobre tot allò que ens defineix com a éssers humans i que ens allunya dels robots humanoides.

Hem fet d’osteòlegs, observant com són els ossos animals i comparant-los amb els de l’esquelet humà.


També hem parlat dels òrgans, dels músculs i de les articulacions. Sabíeu que sense articulacions no podríem pentinar-nos el cabell o pujar escales? Nosaltres ho hem experimentat en primera persona!


També hem utilitzat el Tàngram per representar figures humanes a través de la geometria.


Seguint l’estudi de l’Home de Vitruvi de Leonardo da Vinci hem vist que el cos té proporcions matemàtiques, com per exemple, que l’alçada d’una persona coincideix amb la llargada dels seus braços.


Gràcies a la Laura, la mare de la Marina, ara ja sabem que per tenir una bona salut corporal hem de dormir suficient, alimentar-nos de forma saludable i fer esport. Hem après com posar-nos correctament la motxilla de l’escola o com hem d’aixecar pesos pesants.  També vam entrevistar-la i ens va parlar de la fisioteràpia, la seva professió.


Per entendre el funcionament del sistema respiratori vam fer una maqueta. Vam utilitzar una ampolla, globus i canyetes per representar la tràquea, els bronquis, els pulmons i el diafragma.


Utilitzant una bàscula vam aprofitar per veure quants quilograms pesem i resoldre diverses activitats relacionades amb el pes.


Per acabar el projecte cada equip cooperatiu va crear preguntes relacionades amb tot el que havíem après i les vam respondre jugant al Kahoot. Que bé ens ho vam passar!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *