Any Rodoreda

Any Rodoreda 1908-2008.

280px-rodoreda1.jpg

Per commemorar el centenari del naixement de l’escriptora Mercè Rodoreda s’han organitzat un conjunt d’activitats arreu de Catalunya que inclouen exposicions, espectacles, actes acadèmics, rutes literàries, produccions audiovisual i literària, i activitats educatives. La primera activitat ha estat l’adaptació teatral de “La plaça del Diamant” que ha fet el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, amb la direcció de Toni Casares. Estrenada al TNC el passat novembre.

He escollit un text de l’autora parlant d’ella mateixa quan era petita:

“Al jardí hi havia una figuera. Una figuera que poc sabia, quan hi estàvem enfilats, què era en realitat. Era un vaixell, era un cavall, era fortí, era avió, era dirigible, era auto de carreres[…]

Ara, ja fa anys que sóc gran i voldria poder evocar totes les sensacions i els records de quan no ho era, i m’és plaent, de tant en tant de jugar-o creure que jugo- amb criatures, com més petites millor.”

Leave a Reply