ANDE, ANDE, ANDE, LA MARIMORENA

Us preguntareu que hi fa aquí un villancico castellà, doncs, és molt simple, per aquelles coses que tenen els nens, portem una temporada, després de Nadal, que ells mateixos, espontàniament, canten aquesta cançó, que, per cert, no se la saben bé. Els hi he dit que se l’ensenyaria correctament i aquí la teniu.

Es ben curiós com els nens capten aspectes molt emotius, simpàtics o de bones vibracions, en les cançons (a banda de que ho fan en altres àmbits). Vull comentar un altre exemple d’una cançó que cantem a la classe que es diu: ‘El carrer més alt’. Doncs, bé, el fragment que diu: ‘passa un cavall blanc tot plè de corones, trenca confits i a mi no me’n dóna’, els té veritablement fascinats (a mi també, no penseu!).

CARNAVAL

Carnavaleros per terra

Carnavalers per terra

El divendres passat, dia 12 de febrer, a l’escola vàrem celebrar el carnestoltes tot venint disfressats, tant els nens com els mestres del què volien, aquí en teniu una petita mostra.p4-p5albert-nuria09-10-009

VISUALITZACIONS&RELAXACIÓ.

Vull comentar-vos una pràctica a Ed. Inf. que a mi em funciona bé.

Al entrar a la tarda, asseguts a la cadira, fem unes visualitzacions de la manera següent i us poso un exemple que es la millor manera d’entre-ho.

Simulem que anem en un tren, els nens fan veure que dormen, jo vaig fent el soroll de les vies.(Si és un dia especialment mogut, passo un a un i els acarono el cap lleument). Fem veure que anem tota la classe d’excursió. Al passar un túnel, el tren toca el xiulet, i en sortir simulen que es desperten tot estirant braços i fent-nos diversos automassatges, ens freguem la cara(si treballem la cara o depen de com estiguin, podem repassar les diferents parts), després els braços, que simulem són de plastilina i els apretem i relaxem, després el cos, el tronc, les costelles, la panxa, el culet, els genitals, les cames són de fang, fem igual que els braços, i els peus.

Llavors representa que ja estem preparats per sortir del tren, simulem que arribem a una estació i en funció de l’època anem a un lloc o un altre:  si es la tardor passegem pel bosc,  si és al Nadal anem a esquiar o a trepitjar neu, si al caranaval anem disfressats a una festa o una comparsa. S’amaneix al gust i els interessos de cadascú.

Bon viatge per la imaginació i la improvització!

Hola, món…digital i petit, que l’altre sempre ha existit

Voldria que aquest primer bloc tingués per a mi dues finalitats: una més pedagògica de mostrar algunes pinzellades de la vida a l’aula i l’altre, més personal, com a ‘profe’ i persona, que mostra algunes indicacions o gustos personals, més de fons.

Espero que us agradi i que els temps que ‘perdeu’ sigui de profit, perquè, sovint, quan més aprenem,  justament és perdent el temps.