“Els pilars de la terra”: temporada 2008

Aquesta temporada 2008, la nostra terra castellera ha vist grans pilars i colles que s’han sumat a la febre pilanera. Fem-ne el balanç: 

Com és habitual i gens d’estranyar, els Castellers de Vilafranca han estat els grans dominadors dels grans espadats i les estructures que hi van associades. Han destacat amb el pilar de vuit amb folre i manilles, a banda del de set amb folre i el “sencill” pilar de sis. Aquest control i mestratge els ha conduit a fer nombrosos 4 de 8 amb el pilar (16 vegades!!) i també a fer el 4 de 9 amb folre i agulla. A més, s’han atrevit amb el 3 de 8 amb el pilar, treballant de cara a pujar-lo un pis més, cosa que finalment no han assolit.

pilar de vuit

Darrera d’ells, els Minyons de Terrassa han retornat al panorama pilaner després d’una temporada en blanc. Amb un inici de temporada en que s’estrenava alineació, per culpa d’una lesió inoportuna del nou terç, es produeix el retorn de l’equip pilaner tradicional, i amb una canalla petita i molt tècnica, els pilars de sis retornen a sovintejar. Això fa que es torni a fer el pilar de set folrat amb força facilitat i també el 4 de 8 amb el pilar. Estrenen també el 3 de 8 amb l’agulla. L’èxit però, es produeix en el tram final de temporada, en que assoleixen unes fites glorioses: el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles descarregat a la Plaça del Vi de Girona (que després tornaran a carregar a la seva diada), i l’inèdit 3 de 9 amb folre i l’agulla carregat, essent la primera colla que ho assoleix, després dels intents de
la Vella de Valls. Tot un èxit. A més, a la diada dels terrassencs, l’equip de pilaners es va enfrontar d’una tacada al 3 de 9 amb folre i l’agulla, el pilar de vuit i el vano de sis complert. Poca broma!!
 

La Colla Vella tampoc s’ha quedat curta. Amb el seu equip de pilaners titular han demostrat un bon domini del pilar de sis, que han descarregat en nombroses ocasions. Això els ha dut a poder fer amb certa freqüència el pilar de set i el 4 de 8 amb l’agulla. A més han descarregat amb solvència el 3 de 8 amb el pilar, en pugna amb els castellers de Vilafranca. També han assolit el pilar de 8 carregat en tres ocasions, i cal recordar que han fet seriosos intents de 3 de 9 amb folre i pilar, que finalment no han assolit. 

 Pel que fa a la Colla Joves, han fet una temporada pilanera un xic estranya, ja que han descarregat un 4 de 8 amb el pilar (més dos de carregats) sense tenir el pilar de sis consolidat. A més ha final de temporada han assolit carregar el seu primer 3 de 8 amb l’agulla. 

Les novetats i alegries pilaneres de la temporada han estat principalment per tres colles: els Castellers de Lleida, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants. 

Els Lleidatans, després de demostrar el domini amb el pilar de sis, que han descarregat varies vegades, han assolit carregar el seu primer pilar de set a la diada dels Capgrossos.   Els de Barcelona han descarregat el  primer pilar de sis del seu historial, després de carregar-lo ja fa forces anys. Això els va animar a encarar el 4 de 8 amb el pilar, que finalment van carregar en dues ocasions. I els Borinots enguany han pogut entrar a la dimensió pilanera carregant el seu primer pilar de sis. 

Finalment, tancat el grup de colles que han assolit algun dels grans pilars, el Capgrossos de Mataró “només” hem pogut carregar el 4 de 8 amb l’agulla. Una mica decebuts per no poder demostrar a plaça tot el treball que s’ha fet. La manca de canalla amb garanties tècniques per fer el pilar a principi de temporada, la suspensió de diades i les lesions han espatllat la planificació dels pilaners. Tot i això, el treball que s’ha fet de ben segur que no caure en cove trencat: tres pilars de sis descarregats a l’assaig, molts pilars de cinc nets i molt bones proves de pilar de set. Amb aquest bagatge, la temporada vinent han de sortir els resultats. 

caiguda

Felicitats a tots, i ara toca descansar, relaxar-se, desconnectar i…..l’any vinent més!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *